6.3 C
Delfzijl
2 maart 2021 14:27

Zonnig en zomers warm volgend weekend

Nederland – Eindelijk wordt het weer zomers warm en wel volgend weekend. Op grote schaal wordt het 25-28 graden en in het zuidoosten komen we in de buurt van de 30 graden. Daarbij kunnen we flinke zonnige perioden verwachten en de kans op een bui is klein. Deze ochtend is het juist regionaal kletsnat en lijkt de zomer ver weg. Er kan 20 tot 30 mm regen vallen.

Met het grijze en natte weer van vanochtend lijkt het alsof de zomer voorbij is, maar niets is minder waar. In het zuiden en zuidoosten kan 20 tot lokaal 30 mm regen vallen, maar de regen neemt vanmiddag af en na het weekend zal de zon vaker schijnen. Wel eindigt de zomervakantie regio zuid nat. De eerste dagen zijn de maxima met 19 tot 22 graden heel normaal voor de tijd van het jaar en later in de week wordt het met 20-24 graden al iets warmer. Lokaal kan een lichte bui ontstaan.

Eindelijk weer 25 graden
Vrijdag wordt het warm met 22-23 graden in het noordwesten. In de Randstad en in het noorden wordt het 24 graden en in het zuiden en oosten wordt het 25-26 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 27 graden worden. Daarbij kunnen we genieten van flinke zonnige perioden en de kans op een bui is klein.

Zomervakantie noord eindigt warm
Het laatste weekend van de vakantie in regio noord verloopt zomers. Zowel zaterdag als zondag wordt het 24-25 graden in de kustgebieden en 25-27 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 28 graden worden.

Met 25 graden in De Bilt wordt het ook een officiële zomerse dag. Tot nu toe is het deze maand slechts één keer op het hoofdstation zomers warm geworden. Op zondag 4 augustus werd het nipt 25,0 graden. Normaal zouden we nu al vijf zomerse dagen hebben en vorig jaar hadden we er al acht.

Nog een tropische augustusdag?
In het oosten van Brabant en in Limburg kan de temperatuur in het weekend in de buurt van de 30 graden komen. Toch zullen we moeten afwachten of deze verwachting de komende dagen stand houdt, want de onzekerheid van de verwachting neemt toe. Deze maand zijn nergens in het land tropische waarden gemeten. Op 5 augustus was het met 27,4 graden in Twenthe tot nu toe het warmst.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten