Zonnehuisgroep Noord vraagt personeel vrijwillig afstand te toen van baan

Regio – Een groep medewerkers van Zonnehuisgroep Noord is gevraagd om vrijwillig afstand te doen van hun baan. De Zonnehuisgroep verkeert al enige tijd in financiële problemen. De oorzaak van deze problemen ligt bij het beleid van het rijk om ouderen langer thuis te laten wonen. De financiële gevolgen bleken zo groot dat er een paar honderd van de 2800 medewerkers moeten vertrekken. De reorganisatie is nog steeds in volle gang.

De zonnehuisgroep Noord heeft vijfentwintig woon-zorgcentra in Noord- en Midden-Groningen. De raad van bestuur streeft er naar om alle tehuizen open te houden, daar voor moet een zwaar financieel offer worden gedaan. Om hoeveel geld het gaat is nog niet bekend.

Brief
In een brief aan het personeel laat huidige bestuursvoorzitter Vincent Maas weten dat er extra maatregelen nodig zijn gezien de huidige financieel situatie. Zo wordt medewerkers met een functie van onder meer zorgcoördinator, thuishulp en huishoudelijk verzorgende gevraagd om gebruik te maken van een vrijwillige vertrekregeling. Afhankelijk van het aantal dienstjaren krijgen de medewerkers nu drie, vijf of acht bruto maandsalarissen mee. De regeling bestond al voor andere functies binnen de zonnehuisgroep Noord. Eerder ging het nog om drie, zes of negen bruto maandsalarissen deze regeling is iets aangepast.

De vakbonden zouden daarvan op de hoogte zijn gebracht en in principe akkoord zijn gegaan.Back to top button