Zeekadetkorps Delfzijl op zomerkamp

Delfzijl – Voor de mensen die regelmatig in of door de Farmsumerhaven komen kan het al opgevallen zijn, er mist iets sinds 12 juli 2015, dit kan kloppen. De ex. Hr. Ms. Naarden van het zeekadetkorps Delfzijl ligt niet op haar vaste plek. Het schip, inclusief kadetten, ligt tot 31 juli 2015 niet in haar thuishaven.

Marinedagen 2015
In de nacht van 11 op 12 juli 2015 is het schip naar Den Helder gevaren om daar deel te nemenaan de marinedagen 2015. Na de marinedagen is het schip samen met haar zusterschip ex Hr. Ms. Sittard van het zeekadetkorps Harlingen maandag 16 juli 2015, onder toeziend oog van onze koninkrijks-vloot, vertrokken naar de haven van Harlingen. In Harlingen heeft het schip korte tijd gewacht op de terugkeer van de bemanning.

“Bij het altijd gezellige zeekadetkorps Delfzijl kan ik de dingen doen die ik het
leukste vind, zeilen, varen en genieten van de zee. Ik ben van plan van mijn hobby mijn
beroep te maken, ik wil namelijk bij de marine.” -Judith(13), zeekadet der derde klasse.

Zomerkamp zeekadetkorps Nederland
Na een korte afwezigheid is de twaalf-koppige bemanning van het zeekadetkorps Delfzijl vrijdag 17 juli 2015 weer aangemonsterd in de haven van Harlingen. In Harlingen vindt de start van het zomerkamp plaats. Het zeekadetkorps Delfzijl is hierbij aanwezig samen met de overige 18 korpsen uit Nederland, verdeeld over 12 korpsschepen. Tijdens het zomerkamp zijn de kadetten alle dagen op het water te vinden waar wedstrijden gezeild worden in lelievletjes en WR1-sloepen van de Koninklijke Marine. ‘S Avonds zijn er avondspellen op, rond en in het water. Waarna de kadetten zich weer verzamelen op hun korpsschip om de nacht door te brengen.

Op woensdag 22 juli varen alle schepen naar de Rijks zee- en marinehaven in Den Helder alwaar het tweede deel van het zomerkamp plaats zal vinden. Ook hier zal gezeild worden en er is op vrijdag 24 juli 2015 een afsluitende barbecue, waar alle (bijna) 300 deelnemers nog een keer een avond gezellig samen kunnen zijn om de volgende dag weer te vertrekken naar hun thuishavens. Het zeekadetkorps Delfzijl zal niet rechtstreeks naar Farmsum gaan maar zal onderweg nog een kleine omweg nemen via Terschelling en het Duitse Borkum. Tijdens de reis wordt er aan de kadetten van alles uitgelegd en geleerd over het varen met een schip. De kadetten mogen tijdens deze reis zelf aan het roer staan om het 47 meter lange korpsschip te navigeren, ze helpen met het aan- en afmeren, helpen in de machinekamer de twee 1250pk M.A.N. Draaiende te houden of
helpen mee met de logistieke dienst om de inwendige kadet tevreden te houden. De reis eindigt 31 juli 2015 in de Farmsumerhaven waar het schip met haar kadetten rond 1300 uur aan zal komen. Het jaarlijkse zomerkamp is daarmee ook ten einde gekomen en het zeekadetkorps Delfzijl zal dan tot de laatste zaterdag van augustus met zomer-reces gaan.

“Elke zaterdag nautische dingen doen die ik leuk vind in een gezellige omgeving waar ik nu al vrienden voor het leven heb gemaakt.” -Steef(14), zeekadet der derde klasse.

Zeekadetkorps Delfzijl
Het zeekadetkorps is een vereniging met als doel de jeugd op spelende wijze kennis te laten maken met de zeevaart en het leven op een schip. De kadetten komen elke zaterdag van 10:30uur tot 16:30uur bijeen op hun korpsschip in de Farmsumerhaven, waar ze de hele dag bezig zijn met theorie en praktijk van de zeevaart en het schip. Er word geroeid, gezeild, onderhoud gepleegd en vooral veel plezier gemaakt.

Om lid te worden van het korps dien je 10 jaar of ouder te zijn en in het bezit van minimaal zwemdiploma A.

Voor meer informatie, kijk op de Facebookpagina: Zeekadetkorps Delfzijl of neem contact op met de commandant via: commandant@zkkdelfzijl.nl .

Langskomen tijdens korpsdagen mag natuurlijk ook altijd, neemt u voor de zekerheid eerst contact op met de commandant zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

image2Back to top button