Eerste wedstrijddag 70ste Schildweek goed bezocht

Steendam – De openingswedstrijden van de 70e Schildweek zijn zaterdag spectaculair van start gegaan. De zeilers moesten vanaf het startschot hard werken om optimaal gebruik te kunnen maken van de harde wind.

Het was een mooi gezicht om alle 120 Deelnemers op het water te zien strijden. Vanwege de sterke wind, windkracht 5, moesten een aantal zeilers hun wedstrijd staken en eerder naar de kant omdat het te zwaar voor ze werd. Wel zorgende de westen wind bij de optimist klasse voor een nek-aan-nek race bij de finish. Bart Pastoor uit Nijeveen staat na twee wedstrijden aan de leiding in de Optimist klasse.

In het klassement van de authentieke 16m2 klasse gaan zowel Jeroen de Groot uit Foxhol, Geart-Jacob de Jong uit Akkrum, Theo Dik uit Veendam als Rob Klein uit Groningen na twee wedstrijden met zijn vieren aan de leiding met een gelijk aantal punten. Dat beloofd een mooie strijd te worden, wie wordt de Schildweek kampioen 2015? Donderdagmiddag weten we het. Met net zoals de wind kan alles nog wijzigen tijdens de wedstrijden die de komende dagen worden gevaren.

Naast de stevige wind van overdag zorgde het zonnige weer ’s avonds voor een perfecte afsluiting van de dag tijdens de traditionele en altijd populaire BBQ voor zeilers en hun familieleden.

Het totale overzicht van de uitslagen van de 70e Schildweek staan op www.sportinschrijving.nl/zvoss en dan het kopje uitslagen.

Bezoekers van de Schildweek moeten opletten met het parkeren van hun auto. Op de Roegeweg geldt op sommige stukken een parkeerverbod. Houd hier de borden goed in de gaten, diverse auto-eigenaren werden zaterdag al bekeurd.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”299″]


Back to top button