12.8 C
Delfzijl
14 juni 2021 04:03

Woongroep Marenland viert 100-jarig bestaan met ondersteuning aan leefbaarheidsprojecten

spot_img

Regio – Vorige week woensdag bestond Woongroep Marenland 100 jaar. Het jubileum is de hele week gevierd met diverse activiteiten. Niet met een grote receptie, maar met leefbaarheidsprojecten voor de huurders in het werkgebied van de Woongroep.

De week begon maandagmorgen met een gezamenlijk ontbijt met de medewerkers, Raad van Toezicht, de burgemeesters en wethouders van Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum, huurdersvereniging De Maren en zes langst hurende huurders. woensdag is het leefbaarheidsproject in Appingedam onthuld door wethouder Usmany. Woongroep Marenland ondersteunt de herinrichting van het park in het Hart van Opwierde door de aanschaf van twee beweegtoestellen. En was het de beurt aan de gemeente Eemsmond, in aanwezigheid van wethouder Sienot. Bij De Mieden in Uithuizermeeden is een rolstoelvriendelijk dubbel beweegtoestel geplaatst. Buurtvereniging Menkema heeft een speeltoestel gekregen voor de speeltuin aan de Aak in Uithuizen. Steunstee Roodeschool heeft tablets gekregen t.b.v. cursussen. Donderdag onthulde wethouder Prins nog drie projecten in de gemeente Loppersum. Er zijn twee doeltjes geplaatst op het trapveldje naast de school in Zeerijp. De voetballen zijn geschonken door de ijsvereniging en Atelier van Hulsen. Er zijn twee bankjes geplaatst op het Torenplein in ’t Zandt. Buurtvereniging Geuzenhorn te Middelstum heeft een speeltoestel gekregen in de vernieuwde speeltuin aan de 2e BE Dwarsweg.

De medewerkers van Woongroep Marenland hebben vrijdag 6 november bij vijf supermarkten producten ingezameld voor de voedselbank Appingedam-Delfzijl. De actie was een groot succes. AH Appingedam, Coop Appingedam, Jumbo Appingedam, AH Delfzijl en Plus Middelstum hebben hun medewerking verleend. Daarnaast heeft Woongroep Marenland via wethouder Rijzebol vier vrieskisten en een koeler aan de voedselbank geschonken. Er loopt nog een donatie actie onder de stakeholders. Het geld dat daarmee wordt opgehaald gaat naar de voedselbank voor de aanschaf van nog meer vrieskisten. De week werd afgesloten met een BBQ met het personeel, Raad van Toezicht en vrijwilligers van de voedselbank.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
DierDier
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten