Woongroep Marenland sloopt 700 woningen en geeft iedereen dezelfde verhuisvergoeding

Appingedam – Woongroep Marenland gaat 700 woningen slopen en nieuwbouwen. De bewoners zijn inmiddels door Marenland geïnformeerd. Begin volgend jaar gaat er een begin worden gemaakt met het slopen van woningen in de wijk Opwierde-Zuid.

Van de 2500 woningen die de woongroep heeft moeten ongeveer 700 worden aangepakt. Om de huurders een andere plek te kunnen bieden is er begonnen met het bouwen van 95 woningen buiten de wijk. Er kan worden gekozen om op de nieuwe plek te blijven wonen, of na sloop en nieuwbouw terug te keren naar de oude plek. Hierbij hanteert Marenland voor iedere huurder dezelfde verhuisvergoeding.

“Al onze huurders behandelen wij op dezelfde wijze” aldus directeur Gerke Brouwer van Woongroep Marenland bij het programma Lunchradio van Havenstad FM.

“Iedereen krijgt dezelfde verhuisvergoeding. Maar het kan wel zo zijn dat andere woningcorporaties andere vergoedingen geven. Er zijn verschillen, anders waren we wel één grote woningcorporatie in Groningen.”

Woongroep Marenland is een woningcorporatie in Noordoost-Groningen. Marenland verhuurt in totaal 2.500 woningen in de gemeenten Appingedam, Het Hogeland, Loppersum en Delfzijl. Dit zijn woningen voor gezinnen, ouderen en jongeren.

Beluister hieronder het interview met directeur Gerke Brouwer van Woongroep Marenland:Back to top button