fbpx
0.8 C
Delfzijl
6 december 2020 01:58

Winkel tweedehands zorghulpmiddelen geopend in Delfzijl

Delfzijl – Her en der in het land ze zijn er al winkels die tweedehands zorghulpmiddelen verkopen, tot voor kort was dit nog niet mogelijk in Noord-Groningen. Er is wel behoefte aan, zeker nu het niet meer vanzelfsprekend is dat mensen bij de gemeente terecht kunnen. Rollators worden immers niet meer vergoed en aanpassingen van bijvoorbeeld badkamers zijn ook vaak voor eigen rekening.

Dinsdag is er in Delfzijl een zorghulpmiddelenwinkel geopend aan de Nieuwe Weg 41. Zorgwinkeliers Gita Keizer en haar dochter Dorenda gaan de winkel runnen. Gita en Dorenda Keizer weten dat veel producten na een kortstondig gebruik naar de schuur of zolder verhuizen: moeder of vader heeft de rollator even gebruikt maar is aan een scootmobiel toe, de rolstoel was maar tijdelijk in gebruik en de toiletverhoger is na herstel na de knieoperatie niet meer nodig. Zonde als die vaak nog bijna nieuwe producten ongebruikt blijven, terwijl anderen er zo’n behoeft aan hebben.

Iedereen kan zorghulpmiddelen inleveren of ze kunnen worden opgehaald. Gita en Dorenda zullen de hulpmiddelen reinigen en zo nodig repareren en voor een klein prijsje te koop aanbieden. Gaat de zorgmiddelenwinkel goed lopen, dan hebben ze het plan om meer kringlopen te openen in de provincie. Dus heeft u iets liggen? Bel even: 06-11165439/ 06-50606793.

Volg ons op

10,605FansLike
1,424VolgersVolg
5,230VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten