12 C
Delfzijl
14 mei 2021 14:51

Wijkwinkel in ASWA gebouw geopend tijdens NLdoet

Appingedam20 en 21 maart 2015 staan in het teken van NLdoet de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens NLdoet staat de vrijwillige inzet in de spotlights en moet mensen stimuleren om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen aan acties tijdens NLdoet.

In Appingedam werd hard gewerkt aan het gereedmaken van de nieuwe wijkwinkel in het ASWA gebouw. Vrijwilligers hebben geholpen met het inrichten van de winkel waarna deze officieel werd geopend. De Wijkwinkel is bedoelt om buurtbewoners meer betrokken te krijgen bij hun wijk. De winkel wordt gerund door vrijwilligers van de Inzet dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en krijgen via de wijkwinkel niet alleen een werkervaringsplek maar leren ook om te gaan met mensen.

Aanbod
Wijkbewoners kunnen hun eigen producten aanbieden in de winkel, ze huren voor een klein bedrag een plank en kunnen daar bijvoorbeeld groente, fruit of zelfgemaakte producten verkopen.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,288VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten