donderdag 23 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Wijkbelangen Delfzijl Noord sluit zich aan bij LSA Bewoners

spot_img

Delfzijl – Wijkbelangen Delfzijl Noord is sinds enige weken officieel lid van het Landelijke Samenwerkingsverband Actieve Bewoners (LSA).

‘Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is al 26 jaar een vereniging van en voor vrijwilligers die zich sterk maken voor hun buurt. Onze leden zijn bewoners en bewonersgroepen uit stadswijken. De vereniging helpt bewoners kennis en deskundigheid met elkaar en met anderen te delen. Samen maken we ons sterk voor de positie van actieve bewoners.’ bron: LSAbewoners.nl

Wijkbelangen Delfzijl Noord was indirect al aangesloten bij het LSA via het project ‘Beheer je Buurthuis’. Wijkbelangen is al maanden bezig om een deel van de Brede School Noord om te laten bouwen naar een broezend buurtcentrum. Dit project dat Wijkbelangen samen met het Bewonersbedrijf Delfzijl Noord uitvoert is een van de pioniers van het Beheer je Buurthuis project.

Nu Wijkbelangen zelf ook lid is geworden van het LSA hopen ze te kunnen leren van de kennis en ervaringen van andere actieve bewonersgroepen in het land. De nieuwe cursus Creatief Hergebruiken is hiervan een goed voorbeeld. Geïnspireerd door een andere pionier zetten ze het idee om in een nieuwe activiteit.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten