fbpx
14.2 C
Delfzijl
30 oktober 2020 14:43

Wijk Oosterveld in Farmsum krijgt na de zomer een grote opknapbeurt

Farmsum – De wijk Oosterveld in Farmsum krijgt een grondige onderhoudsbeurt. Het riool kan het regenwater niet aan, er is te weinig parkeerruimte in de wijk, de straatverlichting is aan vervanging toe en de wegen zijn versleten. Wethouder Jan Menninga heeft donderdagochtend symbolisch de eerste schop gezet voor de werkzaamheden die na de zomervakantie van start gaan.

Naast de noodzakelijke werkzaamheden worden er in overleg met de bewoners van de wijk er ook een aantal extraatjes gerealiseerd. Zo krijgt Oosterveld mooiere straatverlichting en wordt het voetpad richting de dijk verbeterd. Wordt er nieuw groen geplant rond het basketbalveldje en er komt een buurttuin, en de bochten in de Farmsumerzijl en Waarman worden ruimer en daarmee veiliger gemaakt.

De werkwijze voor het project is volgens de gemeente bijzonder. De bewoners, de gemeente Delfzijl, de ontwerper (LAOS landschapsarchitecten) en de aannemer (Strukton) hebben vanaf het begin samen aan tafel gezeten. En tijdens een droomavond zijn de wensen en dromen van de bewoners geïnventariseerd. Wethouder Jan Menninga: “Deze manier van werken, die we steeds vaker toepassen, kent alleen maar winnaars. We doen op deze manier altijd meer met hetzelfde geld. Het kon dus minder!”.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten