Wethouder Yang Soo Kloosterhof stopt als wethouder Appingedam

Appingedam – Wethouder Yang Soo Kloosterhof heeft besloten om per 1 juni 2015 terug te treden als wethouder. Gister heeft Kloosterhof zijn ontslag aan de gemeenteraad aangeboden.

Na de formatie van het nieuwe college in april 2014 ging hij op zijn eigen, enthousiaste, betrokken manier aan het werk. Een bevlogenheid die hem ook tijdens zijn raadsperiode kenmerkte. Het politieke werk in de raad is echter van een ander karakter dan het bestuurlijke werk. Hij merkte dat gaandeweg het eerste jaar van de coalitie.

Hij zegt daar zelf over: “In de afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om actief bij te dragen aan een mooier Appingedam. In het laatste jaar als wethouder van deze prachtige stad. Dat heb ik gedaan met bijzonder veel overtuiging en bevlogenheid. Na een jaar wethouderschap heb ik echter moeten constateren dat de jas van wethouder mij niet past. Het lukte mij niet om een goede balans te vinden tussen mijn gevoel en datgene wat het vak van mij vraagt. Op grond daarvan heb ik besloten om terug te treden als wethouder. Ik ben erg blij dat er, naar mijn mening, een goede opvolger bereid is gevonden het wethouderschap van mij over te nemen.”

Opvolger
Als opvolger heeft het CDA Appingedam Martien van Bostelen bereid gevonden de positie van wethouder te gaan vervullen. Martien van Bostelen maakte negen jaar deel uit van de gemeenteraad van Appingedam (2001 – 2010) en kent het politieke bedrijf. Tevens heeft hij veel bestuurlijke ervaring vanuit het werken in verschillende organisaties. In de gemeenteraad van 26 mei a.s. zal over de invulling van de vacature  een besluit worden genomen.

Back to top button