13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 15:22

Wethouder van Bostelen opent voetbalcourt Olingertil tijdens Koningsspelen

spot_img

Appingedam – Op vrijdag 21 april 2017 opent wethouder Van Bostelen de voetbalcourt in Olingertil en starten tevens de Koningsspelen voor kinderen van de kindcentra Olingertil en Opwierde.

De officiële aftrap vindt om 8.30 uur plaats door wethouder Van Bostelen met de opening van de voetbalcourt aan de Olingertil in Appingedam. Dit voetbalcourt is mede gefinancierd door verschillende fondsen en de gemeente Appingedam. Aansluitend  dansen de kinderen gezamenlijk het Koningslied “Okido”. Ouders zijn van harte uitgenodigd een kijkje te nemen. Tevens wordt op 21 april breed bekendheid gegeven aan het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds. Hierdoor komen er extra mogelijkheden voor kinderen om lid te worden van een sportvereniging, theaterclub, dansschool, muziekles en deel te nemen aan culturele activiteiten.

Na het Koningsontbijt gaan de bovenbouwgroepen 5 t/m 8 naar de sportvelden aan de Burgemeester Klauckelaan 10 in Appingedam. Verenigingen uit de gemeente Delfzijl en Appingedam verzorgen diverse clinics o.a. rugby door DRC Phoenix, voetbal door Voetbalschool Eemsmond, boksen door de Boksvereniging Appingedam, Dans door SVA, Tapilatu en Dijkman etc. Studenten van het Eemsdeltacollege, vakleerkrachten en scholen organiseren, coördineren en begeleiden samen met de verenigingen de clinics.

Voor de onderbouwgroepen 1 t/m 4 is er een zeer gevarieerde sport- en speldag op de beide kindcentra. Naast gezond bewegen en dansen zijn er spannende en grappige lees- en voorleesactiviteiten in samenwerking met de openbare bibliotheek en gezonde hapjes via het Centrum voor jeugd en gezin. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Kansfonds.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten