fbpx
11.3 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Sport Wethouder Menninga geeft startschot voor renovatie sportaccommodatie van vv Weo in Woldendorp

Wethouder Menninga geeft startschot voor renovatie sportaccommodatie van vv Weo in Woldendorp

Woldendorp – Wethouder Jan Menninga heeft maandagmiddag de aftrap gegeven voor de start van de renovatie/nieuwbouw van de sportaccommodatie van vv Weo op het sportpark in Woldendorp.

Wethouder Jan Menninga: ‘Het sportpark, waarop vv Weo speelt, is een waardevolle voorziening voor Woldendorp en omstreken. De accommodaties op het park willen we daarom op een goed niveau houden. De investering komt zowel de sport ten goede alsook de sociale functie die de vereniging heeft en de uitstraling van het sportpark. Positief is dat de vereniging zelf ook de handen uit de mouwen wil steken.’

Totale investering € 291.000,-
De totale investering van de vernieuwing van de accommodatie bedraagt € 291.000,-. Door zelfredzaamheid heeft de vereniging een bedrag van € 35.000,- tot haar beschikking. Het resterende bedrag van € 256.000,-  werd door college van B en W beschikbaar gesteld.

De voetbalvereniging telt 120 leden en neemt deel aan de competitie van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Daarnaast wordt een groot aantal recreatieve activiteiten voor de leden georganiseerd. De sociale functie van de vereniging voor het dorp Woldendorp is groot. Ook maakt het Dollard College, locatie Woldendorp, met ruim 320 leerlingen gebruik van de accommodatie.

Advertenties