Wethouder Jan Menninga onthult bord ter ondersteuning verkeersveiligheid ‘t Zigt en Zaaier

Delfzijl – Wethouder Jan Menninga heeft maandagochtend samen met Inaya Klerks een sandwichbord onthuld bij de basisscholen Zaaier en ’t Zigt aan het Gersteland.

Inaya Klerks leerlinge van groep 6 van obs ’t Zigt maakte de winnende tekening voor de campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN). VVN heeft kinderen gevraagd om een tekening te maken van een verkeerssituatie in de buurt van hun school die zij zelf gevaarlijk of lastig vinden. Dit om aandacht te geven aan de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’, verkeersveiligheid rond scholen en verkeerseducatie.

In iedere provincie is een winnende tekening gekozen die bij de start van het nieuwe schooljaar prijkt op honderden ansichtkaarten met tips voor de buurt en sandwichborden. De leerlingen van groep 7 hebben deze ansichtkaarten na de onthulling uitgedeeld aan passerende automobilisten.

De onthulling markeert daarnaast het einde van een traject om de verkeerssituatie rond de basisscholen Zaaier en ’t Zigt veiliger te maken. Onder leiding van Veilig Verkeer Nederland hebben de basisscholen, verkeersouders, buurtvertegenwoordigers, politie en gemeente een verkeerskrant ontwikkeld met gedragsafspraken voor een veilige verkeerssituatie rond de scholen. Fysiek zijn er ook enkele aanpassingen gedaan rond de scholen. Bijvoorbeeld het opfrissen van de oranje belijning op de straat en het wegdek voorzien van de tekst ‘Schoolzone’. Ook is het doodlopende gedeelte van het Gersteland dat voor de scholen langs loopt, verboden verklaard voor gemotoriseerde verkeer.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”350″]


Back to top button