Werkstraf van 70 uur voor voormalig eigenaresse Café Centrum in Delfzijl

Delfzijl – Een 40-jarige vrouw uit Delfzijl is veroordeeld tot taakstraf van 70 uur. De vrouw kreeg de straf omdat ze over een langere periode dagelijks geld stal uit de kassa van Café Centrum in Delfzijl. De eigenaars van het café  hadden door dat er steeds kleine geldbedragen uit de kassa misten behalve toen de vrouw die bij het café werkzaam was als schoonmaakster en bardame op vakantie was.

De vrouw voormalig eigenaresse van Café Centrum stal het geld om er sigaretten van te kopen. Hoeveel geld de vrouw gestolen heeft is niet bekend volgens schattingen van de cafébaas ongeveer 1500 euro. De vrouw verklaard echter dat het ging om kleine geldbedragen en het niet meer als 350 euro kon zijn. De rechter heeft besloten dat de vrouw 500 euro aan gestolen geld moet terugbetalen en nog een 500 euro aan smartengeld betalen aan de eigenaar van het café.

De vrouw was tot zes jaar geleden zelf eigenaar van Café Centrum. Ze had het café overgedaan aan twee goede vrienden en ging in loondienst. Na de diefstal is de vrouw ontslagen, ook de vriendschap is beëindigd.Back to top button