13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 15:24

Werkleerbedrijf Ability in Uithuizen opent textielsorteercentrum

spot_img

Uithuizen – Op donderdagmiddag 16 juni a.s. om 13.00 uur vindt de officiële opening plaats van het textielsorteercentrum in het pand van werkleerbedrijf Ability. Dit sorteercentrum is een samenwerking tussen Sympany, Afvalbeheer Noord-Groningen en Ability binnen de gemeenten De Marne, Eemsmond, Loppersum en Winsum. De officiële openingshandeling wordt verricht door de medewerkers die in het sorteercentrum aan de slag gaan. Marc Vooges, directeur-bestuurder van Sympany, Nico Spaansen, operationeel directeur van Afvalbeheer Noord-Groningen, Ernst Ottens namens de directie van Ability/Werkplein Noord-Groningen en Sandra Herkströter, voorzitter van Ability zijn hierbij aanwezig.

Unieke samenwerking
De komst van het textielsorteercentrum in Uithuizen is een unieke samenwerking tussen Ability, Sympany, Afvalbeheer Noord-Groningen met de gemeenten Eemsmond, Loppersum, De Marne en Winsum. Door de krachten te bundelen, kunnen de verschillende partijen zoveel mogelijk textiel inzamelen, waarbij het gaat om optimaal hergebruik van grondstoffen, in plaats van afval. Dit levert een positieve bijdrage aan het milieu en tegelijkertijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook SW bedrijf Fivelingo is betrokken bij deze samenwerkingsvorm.

Vijf ton textiel per week
Afvalbeheer Noord-Groningen rijdt wekelijks een vaste route door de vier gemeenten, waar Sympany in totaal 36 textielcontainers heeft staan. Inwoners leveren hier wekelijks samen zo’n 5 ton textiel in. Ook verzorgt Afvalbeheer Noord-Groningen de huis-aan-huis textielinzameling in de vier gemeenten. In het nieuwe sorteercentrum in Uithuizen wordt al het ingezamelde materiaal gesorteerd door een aantal gedetacheerde Ability medewerkers, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Sympany zorgt er voor dat de gesorteerde en nog draagbare kleding weer wordt verkocht. Textiel dat niet meer opnieuw te dragen is, wordt via samenwerkingspartners verwerkt tot andere producten, zoals isolatiemateriaal, vulling van autostoelen, poetsdoeken etc. Zo krijgt oude textiel een tweede leven. Maar liefst 93% van al het textiel krijgt dankzij Sympany een nieuwe bestemming.
Participatiewet
Ability is een werkleerbedrijf dat zich in de eerste plaats richt op mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Samen met Werkplein Noord-Groningen geeft Ability uitvoering aan de Participatiewet. Door het bieden van een baan met aangepast werk of een tijdelijk reïntegratietraject helpt Ability de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Daarbij staan de mogelijkheden en kwaliteiten van de mensen steeds centraal. In het najaar van 2016 gaan Ability en Werkplein-Noord-Groningen, waar ook Sociale Zaken en Werk Hoogeland onder valt, verder als één nieuwe uitvoeringsorganisatie.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten