5.6 C
Delfzijl
1 maart 2021 14:08

Werkgeluk van wijkverpleegkundige Esther Oosterhof uit Uithuizermeeden krijgt plek in reizende fototentoonstelling

Uithuizermeeden – Esther Oosterhof is werkzaam als wijkverpleegkundige bij TSN in Uithuizermeeden en ze is gelukkig met haar werk. Ze helpt oudere mensen, vaak met dementie, met de dagelijkse dingen, zodat ze toch thuis kunnen blijven wonen.

Een mooi geluid over werkgeluk in de zorg, stelt uitzend- en thuiszorgorganisatie HappyNurse. In opdracht van HappyNurse heeft zorgfotograaf Frank Muller het geluksmoment van Esther vastgelegd. De fototentoonstelling waar Esther deel van uit maakt zal gaan rondreizen van zorginstelling naar zorginstelling door heel Nederland.

Het mooiste zorgverhaal van Uithuizermeeden
Esther werkt onder andere bij een vrouw van 95 met dementie. Ze kan alles nog zelf en heeft geen hulp nodig, vindt ze. Ze wil gewoon thuis blijven wonen. Met de ondersteuning van haar kinderen en thuiszorg, kan dat gelukkig ook nog. Esther licht haar werkdag in de zorg toe: “Het kost mij twintig minuten om haar op te laten staan. Als ze haar gymoefeningen in bed doet, zwaait ze haar benen en probeert mij te raken. Dan kost het me ook nog wel twintig minuten om haar te overtuigen dat een wasbeurt nodig is. Ik leg snel schone kleding klaar als zij op het toilet zit in de hoop dat zij het niet merkt. Ik heb mazzel vandaag: ze trekt het aan! Ik laat haar zelf haar haar netjes maken zodat ik in de keuken haar ontbijt klaar kan zetten met haar pilletjes op de rand van het bord. Ik ben net op tijd.” Ze vervolgt haar geluksmoment: “Mijn dag kan niet meer stuk als mevrouw reageert met: Oh ja, dat is ook zo, dat had ik allemaal al klaar gezet, wil jij ook koffie?”

Reizende fototentoonstelling
HappyNurse etaleert op een bijzondere manier het werkgeluk in de zorg met een mooie fotoserie, die rond zal gaan reizen van zorginstelling naar zorginstelling door heel Nederland. De uitzend- en thuiszorgorganisatie heeft verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland opgeroepen om hun persoonlijke geluksmomenten in de zorg te delen. Uit deze inzendingen zijn twaalf zorgprofessionals uit verschillende regio’s in Nederland gekozen voor een fotoshoot met fotograaf Frank Muller. Muller was voorheen werkzaam als verpleegkundige en is nu gespecialiseerd in zorgfotografie. De foto’s zijn ook gebundeld in alweer de negende editie van de agenda voor verpleegkundigen, de ‘Nurse Notebook 2020’, die uitgegeven wordt door HappyNurse zelf. 

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten