Weinig wind maakt het deelnemers Schildweek niet makkelijk

Steendam – De eerste Schildweekwedstrijd is maandagmiddag gevaren onder zachte weersomstandigheden. Met windkracht 1 is het voor de zeilers een grote uitdaging om de windvlagen die sporadisch voorbij komen zo optimaal mogelijk te gebruiken. Wanneer de zeilers fouten maken en niet de optimale koers varen heeft dat gevolgen voor het klassement.

De klassement ziet er nu al volgt uit: In de 16m2 hebben Ewoud & Ineke Krens de leiding behouden. De Top klasse wordt aangevoerd door Top 135 Menno Huisman & Marcel van der Kooi. Het punten verschil met de nummer twee is zo groot dat Top 135 Menno Huisman & Marcel van der Kooi al bijna niet meer te kloppen is. In de jeugd klasse voeren  Gerrit Foppe Wissel en Niels Gerloffs de leiding in de flits A klasse en bij de optimist A zeilers is Bart Pastoor de aanvoerder. Ook de aller jongste zeilers hadden vandaag een mooie dag waarin ze drie wedstrijden konden varen, hier gaat Max Cuperus Aan de leiding.

Dit was de eerste  wedstrijd in de reeks van vier wedstrijden die onderdeel uitmaken voor het winnen van de precieuze titel Schildweek kampioen. De uitslagen van de Schildweek zijn te vinden via www.sportinschrijving.nl/zvossBack to top button