fbpx
-1.9 C
Delfzijl
25 januari 2021 07:18
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 25 januari 2021 om 05.39 uur.

In het zuiden sneeuw, in het noorden een mistbank. Overdag af en toe zon

In het zuiden is het bewolkt en valt er op diverse plekken lichte sneeuw, in Zeeland deels natte sneeuw, waardoor er gladheid mogelijk is. In het midden en noorden zijn er opklaringen aanwezig en deze breiden zich de komende uren langzaam zuidwaarts uit. In opklaringen is er gladheid mogelijk door bevriezing van natte weggedeelten. Ook kan er langs de noordkust een winterse bui van zee binnendrijven. In het midden en zuiden ligt de temperatuur de komende uren rond of enkele graden onder het vriespunt, in het noordoosten is lokaal matige vorst mogelijk. De oost tot zuidoostelijke wind is zwak tot matig en draait in de loop van de nacht naar het noordoosten.

Overdag verdwijnt de gladheid in de tweede helft van de ochtend. De zon schijnt af en toe, maar in het westen kan ook nog een enkele bui vanaf de Noordzee het land op trekken. In de avond neemt de bewolking van het noordwesten uit toe en vallen er enkele buien, mogelijk met onweer. In het oosten kunnen de buien een winters karakter krijgen. De temperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten. De wind draait gedurende de dag naar een west tot noordwestelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied toe naar krachtig tot hard 6-7 Bft en is er kans op windstoten tot 75 km/u.

In de nacht naar dinsdag is het grotendeels bewolkt en valt er vooral in het noorden en midden buiige regen. In het oosten kan de neerslag gepaard gaan met (natte) sneeuw en is er kans op gladheid. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het oosten tot 5°C in het westen. De west tot noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land en hard, mogelijk stormachtig langs de noord(west)kust. Langs de westkust kunnen eerst nog windstoten tot ca. 75 km/u voorkomen. In de loop van de nacht neemt de wind af.

Dinsdag overdag zijn er zonnige perioden, maar komen er ook nog enkele buien voor. In de loop van de avond breidt een regenzone zich oostwaarts uit over het land. In het oosten is dan wederom (natte) sneeuw mogelijk en kan het lokaal glad zijn. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind draait in de loop van de dag naar het zuidwesten en is overwegend matig. In de avond wordt de wind langs de kust (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)


Actuele weergegevens uit Delfzijl

Tijd
Tijd:

07:15 uur

Temperatuur
Temperatuur:

°C

Luchtvochtigheid
Luchtvochtigheid:

98 %

Windsnelheid
Windsnelheid:

3 km/u

Luchtdruk
Luchtdruk:

1001 hPa

Windrichting
Windrichting:

ZW