Wedstrijden tweede dag schildweek laat van start

Steendam – Het contrast tussen de zaterdag en zondag kon niet groter zijn. Zaterdag stond er windkracht 5 met zon, en zondag bijna tot geen wind en regen. Zonder wind kan er niet gezeild worden en is het wachten aan de kant tot er wind komt. De ochtend wedstrijd Roegwold is om 11.00 uur van start gegaan maar halverwege afgebroken wegens te weinig wind. De rescue boten sleepten de deelnemers in hun boten naar de havens. Er was goede hoop dat de middagwedstrijd  Tetje Horn wel om 14.00 uur van start zou gaan maar ook die wedstrijd werd wegens te weinig wind uitgesteld. Om 15.45 uur is de vierde of terwijl de Tetje Horn wedstrijd gevaren. Aansluiten werd de ochtendwedstrijd ingehaald en konden toch nog alle weekend wedstrijden gevaren worden.

Dit brengt de volgende veranderingen in het klassement tot stand: bij de 16m2 klasse voeren Ewoud & Ineke Krens het klassement aan met 15 punten gevolgd door Rob & Marcel Klein met 25 punten en als derde Bas Mandemaker met 25 punten. De optimist A  klasse wordt nu aangevoerd door Bart Pastoor uit  Nijeveen. Voor een totaal overzicht van de uitslagen van het Schildweekend verwijzen we u naar www.sportinschrijving.nl/zvoss  onder het kopje uitslagen.

Na regen komt zonneschijn en dat gold ook voor de zondag op het schildmeer. Het middagprogramma van Art Carnivale viel daardoor gelukkig niet geheel in het water.  Van vandaag tot en met woensdag worden de Schildweek wedstrijden gevaren en donderdag wordt de Schildweek afgesloten met de traditionele sluitingswedstrijden. Naast de wedstrijden is er de gehele week ook een mooi horeca programma met veel muziek en entertainment. Dat beloofd veel goeds.Back to top button