5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:06

Website gemeente Loppersum presteert bovengemiddeld

Loppersum – Uit onderzoek van de SIMgroep blijkt de website www.loppersum.nl bovengemiddeld te presteren als het gaat om het gebied van bezoekers, vindbaarheid en snelheid. De SIMgroep (leverancier van frontoffice-oplossingen voor gemeenten) heeft de benchmark laten verrichten onder ruim 200 gemeenten. Het onderzoek vergelijkt het bezoek en de kwaliteit van de website www.loppersum.nl met gemeenten met een inwoneraantal dat vergelijkbaar is met dat van onze gemeente. Het onderzoek heeft betrekking op de periode van 1 april 2014 t/m 31 maart 2015 en heeft bekeken hoe de website presteert op het gebied van bezoekersaantallen, herkomst van de bezoekers en zoekmachinegebruik.

Succes mede door nieuwe website
Burgemeester Rodenboog: ‘September vorig jaar hebben we onze nieuwe website gelanceerd: uit de cijfers van dit onderzoek blijkt dat we goed bezig zijn! We hebben veel tijd en energie ge├»nvesteerd in het inrichten van de website en om de meest gevraagde informatie en producten overzichtelijk aan te bieden. Verder zijn we voortdurend bezig met het ontwikkelen van de site en de zoekmachine. Dit alles onder het mom van: ‘Het maakt niet uit waar de informatie staat, als de bezoeker het maar kan vinden’. Resultaat is dat de gemiddelde bezoekduur van bezoekers aan onze website gemiddeld gezien laag is; 311 seconden. Bij de gemiddelde gemeente is dit 381 seconden’.

Resultaten
Het aantal bezoekers dat per dag een of meerdere bezoeken aan de website bracht in de onderzochte periode is met 125% ruim boven het gemiddelde: 61.980, tegenover 49.736 bezoekers van vergelijkbare gemeenten. Verder blijkt uit het onderzoek dat www.loppersum.nl goed vindbaar is via zoekmachines en dat het Lopster twitteraccount @GemLoppersum zorgt voor 78% van het verkeer naar de gemeentelijke website, tegen 57% bij vergelijkbare gemeenten.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen

Populaire berichten