5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:43

WBE Fivelo plaatst twintig zelfgemaakte eendenkorven in het Damsterdiep

AppingedamOp 11 maart jl. plaatsten vijf vrijwilligers van WBE Fivelo twintig zelfgemaakte eendenkorven in het Damsterdiep tussen Ten Boer en Appingedam. WBE Fivelgo deed dit in overleg met het waterschap Noorderzijlvest die in dat traject natuurvriendelijke oevers heeft aangelegd. De korven bieden eenden de bescherming die een dicht eendennest biedt. WBE Fivelgo hoopt daarmee de eenden populatie in het gebied te bevorderen.

Handwerk
De twintig korven zijn handgemaakt door twee leden van de WBE. Zij vlechten al jaren korven van wilgenteen. Regelmatig geven zij demonstraties op onder andere fairs en streekmarkten.

Natuurvriendelijke oevers
De WBE wist deze actie mooi te combineren met het werk dat het waterschap onlangs uitvoerde aan de oevers van het Damsterdiep. Deze zijn ‘natuurvriendelijk’ gemaakt.  De oevers lopen flauw af. De waterkwaliteit verbetert hierdoor en het gebied wordt daarmee aantrekkelijke voor vogels, reptielen, vissen en andere dieren. WBE hoopt dat eenden dit jaar al gebruik maken van de korven. Paarvorming begint vaak al in de herfst, maar het hoogtepunt van de balts valt in de maanden februari en maart.

WBE Fivelgo
Een wildbeheereenheid is een georganiseerde samenwerking van wildbeheerders, grondeigenaren, natuurliefhebbers en anderen, gericht op het in stand houden van de wildpopulatie in het gebied. Georganiseerd, omdat het beheer van de wildstand een gezamenlijke verantwoordelijkheid is, onder regie van de Fauna Beheer Eenheid (FBE). Een gemiddelde WBE heeft een werkgebied van ongeveer 12 tot 13.000 ha. Er zijn in Nederland ongeveer 300 WBE`s die in totaal meer dan 2 miljoen ha beheren. De WBE Fivelgo is opgericht in 1992 en telt momenteel ruim 80 leden.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten