27 C
Delfzijl
16 juni 2021 19:42

Waterschap Noorderzijlvest en bewoners Solwerderstraat Oost begraven de strijdbijl

spot_img

Appingedam – Na jaren gesteggel tussen de bewoners van de Solwerderstraat Oost en het waterschap Noorderzijlvest over de walbeschoeiing langs het Damsterdiep werd gisteravond de strijdbijl begraven. Beide partijen waren het eens met de geboden overeenkomst. Ook werd een doorkijkje gegeven over de mogelijke oplossing voor de vervanging van de beschoeiing. De betrokken bewoners kwamen samen met de bestuurders van de gemeente Appingedam en het waterschap Noorderzijlvest bij elkaar in het Stadskantoor om het lange zoekproces naar een aanvaardbare oplossing af te ronden.

Er ligt nu een overeenkomst waarin het eigendom, beheer en onderhoud van de beschoeiing – de oude en straks de nieuwe – is vastgelegd. Nog enkele details zullen de komende weken in de overeenkomst aangepast worden, waarna de ondertekening volgt. Wethouder Martien van Bostelen en burgemeester Rika Pot schudden samen met loco-dijkgraaf Eisse Luitjens  de bewoners de hand en waren verheugd over een voor alle partijen ‘schiere oplossing’. De gezamenlijke conclusie was: de strijdbijl is begraven!

Nu in juridische zin de lucht is geklaard, komen de voorbereidingen voor de vervanging van de huidige walbeschoeiing in een stroomversnelling. Nog dit voorjaar zal aan de gemeenteraad en de bewoners het ontwerp voorgelegd worden, waarna de technische uitwerking zal volgen. Alle partijen hebben zich gisteravond uitgesproken voor de gezamenlijk inzet om nog dit jaar met de uitvoering van de vervanging te starten.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen

Populaire berichten