15.1 C
Delfzijl
dinsdag 21 mei 2019
Home Weer en natuur Waterkoud door maartse buien maandag

Waterkoud door maartse buien maandag

Nederland – Het wordt flink kouder met komende nacht temperaturen iets boven het vriespunt. Maartse buien met hagel en onweer trekken morgen over het land. In combinatie met een stevige wind ligt de gevoelstemperatuur maandagochtend vroeg tussen 0 en -3 graden. Ook in de middag is het tijdens en na een bui waterkoud. Mogelijk valt in de Limburgse heuvels wat sneeuw. Met 6-8 graden is het kouder dan normaal. Vandaag is vooral in het zuiden kans op zware windstoten van 80-100 km/uur. In het zuidwesten is kans op storm.

Deze zondag start wisselvallig met regen en weinig wind. Later in de ochtend en vanmiddag wordt het opnieuw onstuimig en is vooral in de zuidelijke helft van het land kans op zware windstoten van 80-100 km/uur. Aan de kust van Zeeland en het zuiden van Zuid-Holland is tijdelijk kans op westerstorm, 9 Bft.

In de avond is in de kustgebieden kans op zware windstoten tot ruim 90 km/uur. Ook komende nacht kunnen we in de kustgebieden veel wind verwachten. Buien trekken over het land en doordat de lucht steeds kouder wordt stijgt de kans op hagel. In het noorden en noordoosten kan al natte sneeuw vallen. De temperatuur daalt naar 1-2 graden en aan de kust is het een graad of 4.

Maart roert zijn staart
Morgen is het in de vroege ochtend ronduit koud. Door de combinatie van een stevige wind en temperaturen van slechts een paar graden ligt de gevoelstemperatuur tussen 0 en -3 graden. Een dikke winterjas, muts en handschoenen zijn aan te raden.

Maartse buien trekken over het land met regen, hagel en kans op onweer. In het oosten en zuidoosten is kans op natte sneeuw en vooral in de Limburgse heuvels zou het heel even wit kunnen worden. Vooral tijdens en na een bui is het in de wind waterkoud.

Het onstuimige weer met buien houdt overdag nog een tijd aan. Pas later in de middag neemt de wind wat in kracht af. Het wordt 6 graden in het noordoosten tot 8 graden in het zuiden. Daarmee is het voor het eerst in lange tijd weer eens iets kouder dan normaal.

Kans op vorst
Maandagavond is het op een paar buien na droog en wordt het snel koud. In het binnenland kan het plaatselijk een graadje vriezen. Aan de grond komt het in het op meer plaatsen tot vorst. In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking toe en stijgt de temperatuur langzaam. De dagen daarna is het vaak grijs en wisselvallig. De temperatuur gaat iets omhoog met halverwege de week maxima rond 10 graden.

Advertenties
Advertenties