23.9 C
Delfzijl
18 juni 2021 20:27

Wandelpad aangelegd bij monument Termunterzijl

spot_img

Termunterzijl – Op 28 mei 2016 werd het monument voor de omgekomen vissers in Termunterzijl onthuld, sinds die tijd wordt het monument vaak bezocht.

Pieter Bakker, één van de initiatiefnemers dat het monument er is gekomen, woont samen met zijn vrouw Bertha tegenover het monument. Zij zagen vaak dat de bezoekers die over het gras liepen daar niet met schone schoenen weg kwamen door onder andere hondenpoep.

Bij mooi weer zit de familie Bakker vaak voor het huis en kregen daardoor geregeld de vraag wat het monument voorstelt en waarom het er staat. Naar aanleiding hiervan heeft Pieter Bakker in 2019 contact opgenomen met het waterschap met de vraag of het pad bij het monument verlengd mocht worden. Ook wilde hij graag dat er een infobord werd geplaatst met uitleg over het monument.

Hier heeft het waterschap groen licht voor gegeven en kon Bakker offertes aanvragen bij de bedrijven die het werk moesten uitvoeren. Naar aanleiding hiervan heeft hij bij de gemeente via het bewonersinitiatief en bij de klankbordgroep Termunten / Termunterzijl een aanvraag ingediend om geld hiervoor los te krijgen.

Vrijdag 6 november 2020 is het laatste gedeelte gerealiseerd en kunnen de bezoekers met schone schoenen en de nodige info het monument bezichtigen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten