Wagenborger Boys 2 trekt – na een ware thriller – aan het langste eind

Wagenborgen – Na de reguliere competitie was de kampioenschap in de 6e klasse nog niet beslist en moest een extra wedstrijd tussen Wagenborger Boys 2 en Westerlee 3, onder goede leiding van de aangestelde scheidsrechter Jan Kuipers en toeziend oog van ruim 300 toeschouwers, de beslissing brengen. Wagenborger Boys trok na de reguliere speeltijd, verlenging en penalty’s aan het langste eind.

De roodhemden, bij deze gelegenheid gekleed in witte shirts, begonnen de wedstrijd met “pap” in de benen en stonden binnen 2 minuten al op 0-1 achterstand. Via een slimme pass, speelde een speler van Westerlee de nerveus startende keeper Jochem Smit keurig uit. Westerlee speelde onder leiding van speler Richard Nuus geraffineerd en liet Wagenborger Boys komen. De verdedigende linies van Westerlee stonden als een huis. Wagenborger Boys kon in de eerste helft geen potten breken, laat staan het spel maken. Wagenborger Boys speelde traag, verloor veel duels en wachtte te lang met de dieptepass. Uiteindelijk scoorde Westerlee nog voor de rust met een prachtige zijwaartse omhaal 0-2. Na een donderende speech in de rust van “Groot” leider Erik Korte kwam Wagenborger Boys gemotiveerd uit het kleedkamer. Gaandeweg de tweede helft ging Westerlee steeds meer achteruit lopen en de harde tackel hanteren. Scheidsrechter Kuipers was alert en bestrafte in tweede helft 3 spelers van Westerlee terecht met een gele kaart. Zo speelde Westerlee gedurende een periode met 9 spelers, waarin Wagenborger Boys de aansluitingstreffer scoorde en vrij snel daarna op 2-2 kwam. Op het eind van de tweede helft kreeg Wagenborger Boys een penalty voor een vermeende handsbal hetgeen niet eenvoudig was te beoordelen. De uitstekende keeper van Westerlee wist de goed ingeschoten bal van Robin Riepma kundig te keren waarna het tot het eindsignaal 2-2 bleef.

Verlenging

In het eerste bedrijf van de verlenging nam Westerlee – ondanks zichtbare trainingsachterstand en daardoor vermoeidheidsproblemen – het initiatief. Het kwam mede door de sterk verdedigende Jorik Hansen van Wagenborger Boys echter niet tot scoren. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid en wist wederom Jorik Hansen uit een gegeven vrij trap van Jaap Enderlé met een perfecte kopbal te scoren. De wedstrijd leek gespeeld maar niets was minder waar. Enkele minuten voor het einde werden twee spelers van Wagenborger Boys bestraft met een gele kaart. In de allerlaatste minuut werd uit een corner door de mee opgekomen keeper van Westerlee gescoord en bedolven onder de felicitaties van zijn medespelers.

Penalty’s

In de penalty’s bleek Wagenborger Boys de betere. De eerste penalty van Boys werd gescoord terwijl – de in de wedstrijd gegroeide – Jochem Smit de eerste penalty van Westerlee fantastisch keerde. De derde penalty van Westerlee werd tegen de lat geschoten waarna de jonge speler Cody Kuipers met de vierde penalty de beslissing bracht.

Wagenborger Boys 2 is de terechte kampioen en kan zich gaan opmaken voor de 5e reserveklasse, waarin ze met deze selectie wel eens heel verrassend voor de dag kan komen.