VV Farmsum weet gelijk te spelen tegen sterk VV Nieuweschans

Delfzijl – Op een regenachtig Sportpark Tuikwerd stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma voor Farmsum. Tegenstander was Nieuweschans die word gezien als titelkandidaat.

Beide ploegen begonnen wat slordig aan de wedstrijd, debet daaraan was het natte veld waardoor veel ballen doorschoten en net niet aankwamen.

Farmsum begon iets beter aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 7e minuut gelijk in een doelpunt voor de thuisclub. Het was Reza Fambrene die de bal bij Jan Bisschop bezorgde die vervolgens de bal uitstekend langs de keeper in het doel schoot, 1-0.

Vlak daarna kon Roby Visser net niet een voorzet binnen werken en de voorsprong verdubbelen. En zo snel als het kan gaan in het voetbal lag die er een minuut later aan de andere kant in. Een voorzet vanaf de zijkant schoot door en was buiten bereik van de Farmsumer verdediging en werd daarna keurig afgerond door één van de withemden, 1-1.

Nieuweschans kwam wat beter in de wedstrijd en kwam in de 25e minuut dan ook op een 1-2 voorsprong. Een diepe bal op spits Mugabe was de Farmsumer verdediging en keeper te machtig. Farmsum leek even de weg kwijt en kreeg in de 31e minuut op 25 meter van het doel een vrije trap tegen. Het was oud profvoetballer Cruz Vicente bekend van onder andere AZ & Bv Veendam die achter de bal ging staan en de bal onberispelijk achter keeper Damon Vos schoot, 1-3.

Niks leek een overwinning in de weg te staan maar vlak voor rust maakte Farmsum de aansluitingstreffer door een rake kopbal van Jan Bisschop zodat een 2-3 ruststand het gevolg was.

Na de rust gingen beide ploegen gelijk op en golfde het spel op en neer in een vermakelijke wedstrijd. In de 57e minuut werd een Farmsumer corner knap door Marcel van Es binnen gekopt en was de gelijkmaker een feit, 3-3.

Beide ploegen gingen vol voor de winst en het leverde beide ploegen nog wel wat kansjes op maar helaas geen doelpunten. De 3-3 stand bleef dan ook op het scorebord staan, al met al verdienden beide teams ook niet meer dan een punt.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Thos op het programma. De aftrap aldaar is om 14.00 uur.