Vrijwilligers zetten zich in tijdens NLdoet

DelfzijlBijna 300.000 vrijwilligers hebben vrijdag en zaterdag deelgenomen de grootste vrijwilligersactie van Nederland  NLdoet  deze actie wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Ook in onze regio werden vol op klussen aangeboden waar vrijwilligers aan konden deelnemen.

In Delfzijl Noord hebben vrijwilligers mee geholpen aan het project Groen voor rood er werd onder andere gewerkt aan het aanbrengen van zandbedden, bestratingswerkzaamheden het opschonen terrein van o.a. zwerfvuil.

In de Farmsumerhaven werd er onderhoud verricht aan het korpsschip van de zeekadetten in Delfzijl.

Bij speeltuin vereniging Oosterveld in Farmsum waren vrijwilligers bezig met het opknappen van de kantine de keuken een kozijnen kregen een nieuwe laag verf (gesponsord door Kerbof) er werden plavuizen gelegd in de keuken en een nieuwe kast in elkaar gezet.

In de wijk Tuikwerd waren buurtbewoners kinderen mensen van het landschapsbeheer en de gemeente bezig het bosjes langs het fietspad bij Zeis, Zicht en Zeel op het knappen. Er werd gesnoeid en zweervuil opgehaald. Kinderen konden van de gesnoeide takken hutten bouwen.

In Appingedam hebben medewerkers van de woningstichting het Groninger Huisschoonmaakwerkzaamheden verricht in het multifunctioneel centrum Kabzeël

In Holwierde hebben vrijwilligers bij voltigevereniging De Eemsrakkers de manegebakrand geschuurd en met antiekgroene kleur geverfd

Back to top button