9.9 C
Delfzijl
16 mei 2021 02:31

Vrijwilligers en gemeente samen aan de slag tijdens de Landelijke Opschoondag

Delfzijl – Tijdens de Landelijke Opschoondag van zaterdag 25 maart gaan veertien organisaties en verenigingen in de gemeente Delfzijl aan de slag voor een schone leefomgeving. Wethouder IJzebrand Rijzebol bezoekt deze dag een aantal organisaties en verenigingen die opschoonacties organiseren om hun buurt of straat schoner te maken. De opschoonactie past in het plan van aanpak tegen zwerfafval, dat het college in oktober 2016 heeft vastgesteld.

Samen zwerfafval aanpakken voor een schone leefomgeving

Bij de 15e editie van de Landelijke Opschoondag staat de buurt of wijk centraal. Wethouder IJzebrand Rijzebol: “Geweldig dat zoveel inwoners vrijwillig meedoen aan de Landelijke Opschoondag en samenwerken om in hun buurt of wijk zwerfvuil aan te pakken. Het college is ook verheugd dat diverse basisscholen uit de gemeente deelnemen aan de actie.” De gemeente faciliteert de schoonmaakactie met materialen, zoals knijpers, afvalzakken en handschoenen en haalt het verzamelde afval op.

Knikkertegel voor deelnemende basisscholen

Op vrijdag 24 maart heeft wethouder Rijzebol een knikkertegel van gerecycled plastic aan leerlingen van BS Farmsumerborg te Farmsum overhandigd . BS Farmsumerborg kreeg de knikkertegel als eerste overhandigd, omdat de school zich als eerste bij de gemeente heeft aangemeld om mee te doen aan de Landelijke Opschoondag. Andere scholen die meedoen zijn CBS De Windroos, CBS De Vore, OBS Tasveld, OBS Jan Ligthart (Delfzijl), CBS De Borgstee (Spijk) en OBS De Munte (Termunterzijl). Deze scholen ontvangen ook een knikkertegel als blijvende herinnering voor hun deelname..

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten