2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 05:30

Vrije Standaard Series is een revolutionaire nieuwe vorm van Autocross

AppingedamNormen en Waarden, Respect, Kleur, Opwinding, Verhalen en Helden. Ingrediënten voor het ASG Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard Series om de ultieme basis te creëren voor coureurs, sponsoren en publiek.

Vrije Standaard Series is een revolutionaire nieuwe vorm van Autocross. Het beschikt over wiel aan wiel wedstrijden met maximaal 15 auto’s tegelijk in een snelheid wedstrijd over een klei baan in Nederland. De wedstrijden beginnen met heats, Last chance Qualifier en uit eindelijk de grote finale. Kijk naar de Kampioenen, Legendes en anderen die het gaan uitvechten om de titel Nederlands Kampioen Vrije Standaard aan zich te verbinden.

De organisatie is verheugd te kunnen aankondigen dat het Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard uit een 5-wedstrijd kalender gaat bestaan voor seizoen 2015. De kalender start aan het begin van de lente op 26 april en eindigt in de na zomer op 19 september. Alle wedstrijden worden verreden op de klei baan van Winsum.

* 26 April, Winsum
* 23 Mei, Winsum
* 15 Augustus, Winsum
* 5 september, Winsum
* 19 september, Winsum

Er zal worden gestreden om de volgende klassementen bij bovenstaande evenementen:

* Algemeen klassement
* Rookie klassement
* Snelste ronde klassement
* Texel Trofee klassement
* Super Charge Award (De eerste rijder die tijdens de finale als eerste de bocht in duikt vanaf de startlijn)

Het formaat gaat bestaan uit Heats, Last Chance Qualifier en Finale. Elke wedstrijd duurt 10 ronden in een heat en 12 ronden in een (LCQ) finale. Het volledige evenement gaat over 1 dag. De Nederlands Kampioen is de coureur met de meeste punten na 5 wedstrijden. Iedere coureur is verplicht om een verreden wedstrijd te schrappen.

De Heat punten zijn als volgt te verdelen:

15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

De Finale punten zijn als volgt te verdelen:

18, 16, 14, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

Alle coureurs rijden drie keer. Er zijn maximaal 15 wagens in elke race. Via de Last Chance Qualifier gaan de beste 3 door naar de Finale om achter de 12 beste coureurs aan te sluiten. Dit systeem zorgt voor 12+ Vrije Standaard wedstrijden per evenement.
Na elke wedstrijd zal er een prijsuitreiking volgen op de desbetreffende autocross locatie in Winsum. Dit gaat volgens het protocol van AutoSport Groningen. De beste drie coureurs krijgen per wedstrijd een gouden, zilveren en bronzen medaille met een gesponsorde bijdrage als extra toevoeging. Tijdens de feestavond in oktober zal de officiële Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard bokaal worden overhandigd aan de kampioen.

Na alle verreden wedstrijden volgt er een extra finale met de naam ”The Chase”. Hierin bevinden zich de 5 finale winnaars, 5 klassement winnaars, 3 Fan Boost coureurs, aangevuld (indien een coureur meerdere onderdelen heeft gewonnen) door algemeen klassement rijders, nader te bepalen in de eindstand van het Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard. De ”Fan Boost coureurs” zijn door het publiek gekozen rijders!

Voor meer informatie ga binnenkort naar www.vrijestandaardseries.com of volg de series op Facebook, facebook.com/vrijestandaardseries

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten