Voorman PVV Geert Wilders heeft een bezoek gebracht aan Oudeschip

OudeschipGeert Wilders fractieleider van de PVV heeft maandagmiddag een bezoek gebracht aan Oudeschip. Wilders bracht een bezoek aan een te koop staande boerderij tegen de Eemshaven aan. De voorman van de PVV sprak met bewoners van het dorp over de aardbevingen door de aardgaswinning en de waardedalingen die dat tot gevolg heeft. Maar ook de plaatsing van windturbines en de komst van een helihaven bij de Eemshaven werden besproken.

Geert Wilders liet weten er voor te zijn om de gaskraan terug te draaien tot 30 miljard kuub per jaar. Wilders vind dat minister Kamp Groningen kapot maakt “Het kan toch niet zo zijn dat we troepen naar Irak sturen en de Groningers in de kou laten staan”.  Ook is de PVV-leider voor een uitkoopregeling voor de getroffen woningen in het gebied. De NAM zou voor de kosten moeten opdraaien geld mag geen rol spelen als het om de veiligheid gaat.

De komst van Wilders leverde ook kritiek op een handje vol actievoerders stond voor de boerderij. Op een spandoek valt te lezen dat ‘haatzaaierij geen gaskraan dicht’. Volgens de actievoerders komt alleen maar zieltjes komt winnen in Oudeschip.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”50″]
Back to top button