fbpx
6.8 C
Delfzijl
24 november 2020 09:37

Voorjaarsconcert Toonkunstkoor Delfzijl

DelfzijlHet Toonkunstkoor Delfzijl gaf zaterdagavond in de Kruiskerk  één van de twee uitvoeringen die het jaarlijks geeft. In een volle kerk werden twee werken uitgevoerd van de componist Mozart. Voor de pauze het Requiem,waarbij het samenspel tussen de dirigent Vincent Hensen, de solisten Alina Rozeboom (sopraan), Eske Tibben (alt), Han Warmelink (tenor), Roele Kok (bas), het koor en de begeleiding door het orgel (bespeeld door Peter van der Zwaag) voor een ontroerende vertolking zorgde.

Na de pauze klonk het bekende Laudate Dominum, vertolkt door Alina Rozeboom en het koor. Het duet “Holde Gattin” uit Die Schöpfung werd door de solisten Alina Rozeboom en Roele Kok op een wijze gezongen die volledig recht deed aan dit liefdesduet. De avond werd besloten met het Te Deum van de componist J. Haydn. Een werk dat hij schreef ter ere van keizerin Maria Theresia.

 

Volg ons op

10,550FansLike
1,424VolgersVolg
5,227VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

UMCG opent eerste botulinestraat van Nederland

Groningen - Het Expertisecentrum Movement Disorders van het UMCG opent vrijdag 20 november de eerste botulinestraat van Nederland. Dystoniepatiënten krijgen voortaan op één ochtend...