fbpx
31.4 C
Delfzijl
vrijdag 07 augustus 2020
Home Agenda tips Voorjaarsconcert Toonkunstkoor Delfzijl Passie en Pietà

Voorjaarsconcert Toonkunstkoor Delfzijl Passie en Pietà

Appingedam – Zaterdag 6 april om 20.00 uur geeft het Toonkunstkoor Delfzijl haar traditionele voorjaarsconcert in de Nicolaïkerk.

Gekozen is voor het thema Passie en Pietà. Uitgevoerd wordt het Salve Regina (Wees  gegroet Koningin), een ode aan de maagd Maria. Deze compositie van Joseph Haydn voltooide hij in 1771, een periode in zijn leven waarin hij veel religieuze muziek schreef. Het concert wordt  voortgezet met het Stabat Mater van Franz Schubert.

De componist Franz Schubert voltooide in 1816 zijn Stabat Mater. Het Stabat Mater is een van oorsprong liturgisch gedicht. Het ontstond in de middeleeuwen; de tekst van de hymne beschrijft de smart van Maria bij de kruisdood van haar zoon. De solisten zijn Elizabeth Kooy (sopraan), Merel Wentink (alt), Jeroen Helder (tenor), Ben Brunt (bas). Het symfonieorkest Suonare d’Amatori zorgt voor de begeleiding. Daarnaast spelen zij van Joseph Haydn de Symfonie nr. 49 (la Passione). Het geheel staat onder leiding van dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk.

Kaarten (€20,00 aan de deur, in de voorverkoop €18,00) zijn verkrijgbaar bij de VVV in Appingedam en Delfzijl, bij de koorleden en via www.toonkunstkoordelfzijl.nl. CJP en kinderen tot 18 jaar betalen € 10,00.

loading...