fbpx
19 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Algemeen Voorbereiding afsluiting fietspad achter het Chemie Park Delfzijl ingang gezet

Voorbereiding afsluiting fietspad achter het Chemie Park Delfzijl ingang gezet

DelfzijlHet Chemie Park, de gemeente, het Waterschap Hunze & Aa’s en Groningen Seaports treffen voorbereidingen om de onderhoudsweg annex fietspad achter het Chemie Park af te sluiten. De maatregel is bedoeld om de veiligheid te verbeteren en past in een in 2013 getekende intentieverklaring, waarin partijen, waaronder ook de Provincie, aangeven dat ze de veiligheidssituatie op het Oosterhorn structureel willen verbeteren en borgen.

Slagbomen
Naast de sluiting van het fietspad ligt het in de bedoeling om in de loop van dit jaar een beveiligingsinstallatie met slagbomen en waarschuwingsborden aan te leggen. Die komen ter hoogte van de Zeesluizen en bij Aldel. Hiermee worden voorbijgangers in geval van een incident gewaarschuwd en eventueel tegengehouden. Eén weghelft wordt dan afgesloten, zodat weggebruikers altijd kunnen vluchten. De afdeling Security van het Chemie Park wordt verantwoordelijk voor de bediening.

Gebruikers
Over het afsluiten van dit fietspad en de gevolgen daarvan wordt overleg gevoerd met gebruikers en de directe omgeving. Dagelijks maken enkele tientallen fietsers gebruik van deze weg. Er is financiële ruimte voor eventuele aanvullende verkeersmaatregelen.
Met de sluiting zou een eind komen aan een reeds jarenlang lopende discussie.