fbpx
29.5 C
Delfzijl
zondag 09 augustus 2020
Home Agenda tips Voor de laatste keer disco revival Back Home

Voor de laatste keer disco revival Back Home

Delfzijl – De disco revival Back Home vindt nog één keer plaats en wel op zaterdag 25 april in de Evenementenhal. Organisator Peter Franke heeft vijf dj’s uitgenodigd die hun sporen in de disco-wereld ruimschoots hebben verdiend. Een van hen is oud-Delfzijlster Erwin Hamming die ooit furore maakte in de regionale discotheken en bij de lokale radio. 

De eerste versie van Back Home vond plaats in 2013. ,,Het was bedoeld als een een groot reüniefeest. De discotheken bestaan niet meer en het leek me leuk om het publiek van toen de gelegenheid te geven om elkaar weer te ontmoeten om muziek van de diskjockeys van toen. Het bleek een groot succes”, vertelt Peter Franke. Alle reden om het feest te herhalen. In 2017 kwam een lelijke kink in de kabel: Back Home werd gevierd zonder Peter die na een hartstilstand in coma in het ziekenhuis lag. 

Hij krabbelde op, revalideerde en begon langzaam te denken aan toch weer een nieuwe editie van Back Home. ,,Dat ik het laatste feest niet heb meegemaakt bleef me toch dwars zitten. Dus doe ik het nog één keer. Voor al de mensen die het zo leuk hebben gehad in 2-Night,  Starlight, The Corner en Temptation en de andere dansgelegenheden in de regio.”

De 60-jarige organisator begon zijn carrière als dj in het vroegere jongerencentrum de Bongerd en verkaste daarna naar Sjangpouk. Vervolgens ging hij als dj aan de slag in de Monica Bar in Losdorp, het Wapen van Leiden in Appingedam, The Corner in Delfzijl en werkte vooral in grote discotheken in Duitsland waar hij een bekende dj werd. 

Nadat Peter Franke stopte met zijn werk als dj kwam het idee van een grote disco-reünie in hem op die hij noemde naar een nummer van zijn favoriete groep Golden Earing: Back Home. 

,,Deze editie is echt de laatste keer omdat je publiek ook ouder wordt. Ik draai trouwens zelf niet meer. Dat laat ik aan anderen over”, aldus Franke.

Back Home begint om 20.00 uur, kaarten kosten in voorverkoop 11 euro en aan de zaal 15 euro.

loading...