Volleybal dames Trias wederom met gemak langs Oranje Nassau

Groningen – Op zaterdag 17 december werd voor de dames van Trias alweer de laatste wedstrijd van 2016 gespeeld. De tegenstander van deze week: Oranje Nassau dames 4. Dit team waren de dames dit seizoen al eerder tegengekomen en wisten thuis met 4-0 van ze te winnen. Wederom een 4-0 winst zal dus een mooie afsluiter van het jaar zijn.

De voorbereiding ging iets anders dan gepland. Spelverdeelster Marjan Bodde reisde donderdag na de training af naar de doksterpost met een vingerkootje dat uit de kom was. En Libero Marjolein Groeneveld meldde zich zaterdag voor de wedstrijd ziek. Gelukkig goed nieuws vanuit Marjan Bodde, die kon met een ingetapete vingen gelukkig gewoon mee doen.

Onder leiding van gelegenheidscoach Jacob Kiewiet gingen de dames van start aan de wedstrijd. Verwacht naar aanleiding van de vorige ontmoeting was dat Trias met servedruk een heel eind zou kunnen komen. De eerste set was dan ook niet heel spannend. Hoewel de servedruk niet extreem hoog was, hadden de dames van ON toch moeite om de passing onder controle te krijgen. De winst ging deze set naar Trias 14-25.

De dames weten maar al de goed dat na zo’n makkelijk gewonnen set gemakzucht in het spel kan sluipen. En desondanks dat dit gevaar benoemd werd voorafgaand aan de tweede set, keek Trias al gauw tegen een achterstand van 10 punten aan. Wellicht bij het gebrek aan een libero was de passing niet heel sterk en wist ON punten de scoren met hun service. Door middel van een time out probeerde de coach en speelster elkaar er van te overtuigen dat de set zeker nog niet verloren was. Na deze time out ging het dan ook stukken beter en was Trias bezig aan een uitstekende inhaalrace. Helaas mocht dit net niet baten. ON wist deze set binnen te halen met 25-13.

In de volgende twee sets was trias overduidelijk de betere. Spelverdeelster Marjan Bodde stond uitstekend het spel te verdelen waardoor de aanvalsters bij het ontbreken van een tweemans blokkering makkelijk konden scoren. Ook de service zorgde voor een aantal punten en On kwam er niet meer aan te pas. Trias wist deze twee sets binnen te slepen met 18-15 en 17-25.

Toch heerste er in de kleedkamer een gevoel van ontevredenheid. De tweede set hadden dames natuurlijk nooit mogen weggeven. De volgende wedstrijd vindt pas weer plaats in het nieuwe jaar. Na een paar weken rust spelen de dames dan op 21 januari om 18:00 tegen Krathos ds 1.

Back to top button