Volleybal dames TRIAS aan kop

Groningen – Na een stroeve start van de competitie hebben de dames van TRIAS na twee 4-0 overwinningen op rij de koppositie in de 1e klasse B veroverd.

De dames van TRIAS zijn de laatste weken goed op dreef na een enigszins moeizame start met name veroorzaakt door vakantie perikelen en derhalve geen optimale voorbereiding.

Nu het team echter compleet is en de trainers over een fitte selectie kunnen beschikken is er vooral vooruitgang in stabiliteit waarneembaar.

Na afwezigheid van 1 seizoen zijn Marjan Bodde en Nienke Haaijer dit seizoen weer aangesloten bij de selectie en dat maakt dat het team op nagenoeg alle posities een dubbele bezetting heeft. Die concurrentie strijd draagt bij aan scherpte op de trainingen en in de wedstrijd. De speelsters zijn goed aan elkaar gewaagd en dat maakt dat iedereen steeds scherp moet zijn om zoveel mogelijk speeltijd af te dwingen.

Na een simpele 3-0 overwinning in de beker vorige week donderdag tegen OPM Heerenveen en een 4-0 overwinning in de competitie tegen VIOS Kolham moest afgelopen zaterdag aangetreden worden tegen de dames van Oryx uit Groningen.

De trainers hadden met de ervaring uit eerdere edities van Oryx-TRIAS vorige seizoenen vooral gewaarschuwd voor het rommelige spel van de tegenstander. Bovendien liet de tegenstander in vorige edities zien er altijd vol voor te gaan. Veel strijd en veel verdedigen. Oryx bleek altijd een lastige tegenstander die in kwaliteit weliswaar onderdeed maar waar altijd moeizaam van gewonnen werd, zelden werd een simpele 4-0 overwinning geboekt.

Na een zeer goede start waarin een marge werd opgebouwd leek er voor TRIAS in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht. De side out was goed verzorgd en serverend werd er veel druk geleverd.

Toen Oryx echter iets meer grip kreeg op de serve kreeg en in staat was de aanval op te bouwen bleek dat er toch een wedstrijd ging ontstaan. Oryx probeerde vooral met slimme aanvallen TRIAS te verschalken en dat lukte een aantal keren goed waardoor ze redelijk in het spoor konden blijven.

Aan het einde van de set gaf het kwaliteitsverschil echter toch de doorslag en werd de set met 19-25 binnen gesleept door TRIAS.

In de tweede set liet Oryx met name zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Er werden erg veel ballen verdedigd en aanvallend werd er slim gescoord. Nooit spectaculair maar wel slim.

TRIAS daarentegen haalde niet het niveau van de eerste set en speelde slordig. Na een spannende strijd wist TRIAS boven de 20 echter de set naar zich toe te trekken en werd met 23-25 gewonnen.

De derde set werd de degelijkheid weer beter opgepakt en was het verschil in kwaliteit tot uiting gebracht in een 21-25 overwinning.

In de 4e set werd door de coaches benadrukt dat voor het bonuspunt het erg belangrijk was om de scherpte vast te houden. Dat was niet aan dovemans oren besteed. In het eerste deel werd een ruime marge van 10 punten opgebouwd. Een alhoewel Oryx nog wel even tegenstribbelde werd ook het belangrijke 5e punt binnen gesleept.

Omdat concurrent Set Uppers uit Scheemda niet had gespeeld en na de wedstrijd bleek dat de andere concurrenten punten hadden gemorst mogen de dames zich minimaal 1 week koploper noemen.

Volgende week zaterdag zullen de dames proberen om deze positie vast te houden. In sporthal Eelwerd in Appingedam zal dan om 18.00 uur aangetreden worden tegen Oostermoer.