fbpx

Volleybal dames Memesa verliezen thuiswedstrijd van Olympia uit Groningen

AppingedamDe volleybal dames van Memesa hebben de thuiswedstrijd tegen Olympia uit Groningen met 3-2 verloren. In een wedstrijd waarin Memesa de winst leek te gaan opeisen kwam Olympia telkens sterk terug en wist uiteindelijk de winst op te eisen.

Na een aantal goede wedstrijden van de Memesa dames waarin vorige week met 3-2 werd gewonnen van concurrent Rolde moest zaterdag aangetreden worden tegen Olympia. Olympia staat momenteel op de vierde plaats en is nog volop in de race voor de strijd voor promotie naar de promotieklasse.

Er is duidelijk sprake van een stijgende lijn en dus kon met vertrouwen worden begonnen aan de wedstrijd. Aldus geschiedde ook. Met veel druk in aanvallend en serverend opzicht en een prima organisatie liet Memesa goed volleybal zien. Memesa was in staat om Olympia steeds onder druk te zetten en was de bovenliggende partij. Olympia speelde zeker niet slecht maar kwam niet onder de constante druk van de Damster dames uit. De eerste set was dan ook met 25-21 een prooi voor de thuisclub.
De tweede set was een meer gelijk opgaande strijd. Niet omdat Olympia beter ging spelen maar meer omdat Memesa met name in het begin van de set te veel serve fouten produceerde.  Later in de set wisten de dames goed terug te komen maar kwam de inhaalrace net te laat en ging Olympia met de setwinst aan de haal.

In de derde set wisten de dames uit Appingedam de fouten weer te reduceren wat ook direct resultaat op leverde. Met gevarieerd aanvalsspel op zowel de buitenkanten als in het midden wisten de dames hun wil wederom op te leggen aan de tegenstander. Uiteindelijke werd het overwicht ook weer omgezet in set winst (25-21)

Ook de vierde set was Memesa lange tijd de bovenliggende partij en leek een verrassing in de lucht te hangen. Tot de 20 stonden de dames steeds op voorsprong en leek een 3-1 overwinning mogelijk. Boven de 20 slopen er echter aan paar passende en aanvallende fouten in waar Olympia dankbaar gebruik van wist te maken. De set ging met 22-25 naar de gasten uit Groningen.

In de alles beslissende vijfde set leek in eerste instantie de weerstand aan damsterzijde gebroken maar na 4-8 op het scorebord en een time-out aan Memesa kant wisten de dames zich goed terug te knokken. Met een 10-8 voorsprong leek de overwinning alsnog binnengehaald te kunnen worden. Helaas slopen er ook nu weer een aantal fouten in en wist Olympia alsnog de winst te grijpen (16-14)
Aan het einde van de wedstrijd had Memesa weliswaar meer wedstrijdpunten gescoord dan Olympia (109 t.o.v. 102) maar kon Olympia 3 punten aan het conto toevoegen en Memesa “slechts” 2.

Jammerlijk verlies dus. De progressie die de dames doormaken is klaarblijkelijk nog net niet genoeg om van de absolute top te kunnen winnen maar geeft zeker vertrouwen voor volgend seizoen.

 

Back to top button