ViskoTeepak in Farmsum viert 50-jarig jubileum

Farmsum – Het bedrijf ViskoTeepak viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Het bedrijf is wereldleider in de productie van kunstdarmen, bestemd voor de voedsel en non-foodindustrie. Kunstdarmen klinkt wat vreemd, maar de basis is papiercellulose. Denk aan het vel dat de slager om een boterhamworst of een ham weghaalt voordat het in plakjes gesneden wordt.

Het bedrijf begon in Amerika, maar er werd al snel gezocht naar een locatie in Europa. In 1965 werd deze gevonden in Farmsum (gemeente Delfzijl), waar de basis werd gelegd voor een eigen Service Center voor het verwerken van het basisproduct uit Amerika, later in Belgiƫ en sinds een aantal jaren ook uit Finland, tot het eindproduct zoals we kennen uit de slagerij of supermarkt.

In hetzelfde jaar is een aanvang gemaakt voor het bouwen van een nieuwe productiehal aan de Rondeboslaan 18 in Farmsum. Daar kan het bedrijf breed scala aan producten leveren dat nodig is voor het vervaardigen van worsten en/of gesmolten kaas in de vlees- en voedingsindustrie rekening houdend met de wensen van de klant.

Sinds de oprichting is het bedrijf continue bezig geweest met het bouwen naar de toekomst en ondanks verschillende overnames hebben ze een solide bedrijf opgebouwd dat tevens gecertificeerd is in o.a. ISO 9001:2008 en BRC-IoP voor de verpakkingsindustrie. Tevens hebben ze een eigen technische dienst die geregeld stagiaires opleiden in het vak van elektronica of werktuigbouwkunde.

Doordat in 2007 Eriksson Capital het toenmalige Europese Teepak heeft overgenomen is Visko onder de naam ViskoTeepak verdergegaan. Ook vandaag de dag is het bedrijf nog aan het groeien gelet op een overname in Amerika, waardoor er nu weer vestigingen zijn van Amerika tot aan Japan.Back to top button