Vijfde editie fotowedstrijd Groninger Kerken en kerkhoven

RegioOok dit jaar kan iedereen, donateur of niet, weer meedoen aan de fotowedstrijd van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).Net als in de twee voorgaande jaren gaan we de geselecteerde foto’s gebruiken voor de jaarlijkse SOGK-kalender. Het thema dit jaar is: ‘De kerk binnen en buiten’ waaraan de fotografen een eigen invulling kunnen geven. De enige beperking is wel dat het een kerk/kerkhof van de SOGK betreft. Welke dit precies zijn kunt u ook op www.groningerkerken.nl/fotowedstrijd gewaar worden.

De stichting daagt iedere (amateur)fotograaf op om foto’s van één van de kerken of kerkhoven van de SOGK via de website in te zenden. Misschien heeft u nog foto’s in uw fotoarchief, maar wat is nu mooier dan de provincie in te trekken en een foto van één van de kerken of kerkhoven van de SOGK te maken. Dit keer zijn ook foto’s van het interieur van de kerken van harte welkom. Veel kerken staan regelmatig open en anders kun je vaak een sleutel halen bij de ‘buren’ en zo naar binnen.

De foto’s, met een maximum van vijf, kunnen ook dit keer geüpload worden via www.groningerkerken.nl/fotowedstrijd. Hier vindt u ook alle informatie over en de voorwaarden van deelname aan de fotowedstrijd.

De uiterste inzenddatum is 16 augustus 2015. Nog in augustus krijgen de winnaars bericht. De ingezonden foto’s worden beoordeeld door onder andere een vakfotograaf. De winnende foto krijgt een ereplaats op de voorkant van de kalender. De overige foto’s worden bij de maanden van het jaar geplaats, uiteraard zoveel mogelijk in overeenstemming met deze foto. Mocht u het vergeten zijn: de winnende plaat van 2015 was de kerk van Marsum in het vroege voorjaar en deze werd gemaakt door de heer Jaap Jonker.

Natuurlijk zijn er ook dit jaar zijn weer mooie prijzen te winnen. De maker van de winnende foto krijgt een driedaags arrangement op een nader te bepalen locatie aangeboden. De makers van de overige winnende foto’s gaan ook niet met lege handen naar huis. Zij ontvangen allen een prijzenpakket met daarin een aantal leuke cadeaus. Uiteraard ontvangen alle winnaars de nieuwe kerkenkalender 2016.

 Back to top button