Vierde Stadshavenfestival in Appingedam ondanks het weer toch weer een succes

Appingedam – Zaterdag 13 juni werd in Appingedam voor de vierde keer Stadshavenfestival gehouden.

Meerdere koren waren dit jaar uitgenodigd om hun kunsten en vooral liederen ten gehore te brengen. Dat is ze goed gelukt. Het vele publiek wat er op af kwam was laaiend enthousiast. De wekelijkse zaterdagmarkt was extra druk en de diverse koren waaronder het Popkoor Mixed Melody, die op drie verschillende locaties optraden, trokken veel bezoekers.

In de Dijkstraat, bij Restaurant ’t Paviljoen en op het Kerkplein-Oost was het een drukte van belang. Vanaf 11.00 uur konden de bezoekers genieten van songs die de koren en groepen lieten horen. Ondanks de regen die vroeg in de middag even spelbreker werd, was het toch weer een geslaagd gebeuren, volgens de organisatie.

Het einde zorgde voor extra veel spektakel toen de Young Impact Brassband uit Rotterdam met schaars geklede danseressen optrad. Met veel tromgeroffel deden zij de mensen verrukt staan, alsof het carnaval was in Appingedam. De regen was verdwenen en een straaltje zon kwam er nog door toen zij hun beste show gaven. Het publiek swingde mee, hoewel dit best moeilijk is op zo’n  ritme. Heupen, billen swingen op de muziek zoals normaal in Brazilië alleen maar kan. Dat geeft vrolijkheid en happiness aan het leven en dat kunnen we hier in ’t noorden wel gebruiken. Wederom een geslaagde Stadshavenfestival Festival die ook zijn vijfde editie op 11 juni in 2016 zal beleven, volgens de  enthousiaste Hero Woldhuis.Dit maak je alleen in zonnige oorden mee en nu staat het gewoon in Daam. Een belevenis op zich en voor herhaling zeker vatbaar. In zijn afscheidswoord zegde hij dan ook toe dat 2016 zeker weer door gaat. Een klein jubileum dus, dat wordt nog wat.

Het evenement werd mogelijk gemaakt door het SPAA – Gemeente Appingedam – Loket Leefbaarheid – NAM – Horecavereniging – De Doofpot – Het Wapen van Leiden – en Het Paviljoen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”250″]


Back to top button