Vierde editie Eemsdelta Expo van start gegaan

Delfzijl – Burgemeester Emme Groot heeft woensdagmiddag de vierde editie van de Eemsdelta Expo officieel geopend. De Eemsdelta Expo heeft zich in enkele jaren tijd ontwikkeld tot hét business-to-business event voor het Eemsdeltagebied. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe locatie: het sportpark Uitwierde in Delfzijl. Op de beurs zijn de belangrijkste bedrijven en instellingen uit de Eemsdelta te vinden, een ideale locatie voor ondernemers om volop te netwerken en zakendoen.

De beurs Eemsdelta Expo wordt traditiegetrouw georganiseerd door netwerkorganisatie Eemshaven.info, in samenwerking met Expolaan BV.

Economische groei
De Eemsdelta Expo komt op een moment dat de Noord-Groningse economie weer veel wind in de zeilen heeft gekregen. Zo investeert Google zeshonderd miljoen euro in de bouw van een datacenter. Aldel is heropend onder de naam Klesch Aluminium Delfzijl. En ook wordt vanuit de Eemshaven het grootste offshore windpark van Europa aangelegd, het Gemini-windpark boven Schiermonnikoog. De chemie werkt hard aan vernieuwing en voor herstel van aardbevingsschade is in totaal 1 miljard euro beschikbaar. Ook het onderhoud van de energiecentrales en de tankopslag van VOPAK levert jaarlijks veel werk op.

De Eemsdelta Expo is donderdag 4 juni nog van 10 tot 18:00 geopend.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”226″]

Back to top button