Vier jaar celstraf geëist tegen 22-jarige Damster

Groningen – De rechtbank heeft een celstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist tegen een 22-jarige man uit Appingedam. De man zou zich schuldig hebben gemaakt aan poging tot doodslag en diefstal met geweld.

Op 1 november 2014 trapte de verdachte in Delfzijl een man in het gezicht terwijl deze op de grond lag. Het slachtoffer liep hierbij een gescheurde oogkas, jukbeen en bovenkaak op. Volgens justitie was het een afstraffing omdat het slachtoffer zich vervelend had gedragen. ‘De man kreeg het er vreselijk van langs. Door zo te trappen in het gelaat, kan iemand dood worden getrapt’.

Twee weken later ging het opnieuw mis, de man ging door het lint omdat hij een cocaïne dealer aan wilde spreken op het feit dat hij zijn waar ook aan minderjarigen verkocht. Op een parkeerplaats voor een supermarkt in Appingedam mishandelde hij de man en ging er vandoor met een tas waarin drugs en geld zaten. De tas werd later terug gevonden, de man zou zelf een deel van de cocaïne hebben opgesnoven.

Deskundigen zeggen dat de man een lichte verstandelijke beperking en ADHD heeft. De man zou daarom minder hard moeten worden gestraft. De officier wil dat de man tijdens zijn proeftijd trainingen moet volgen en geen alcohol of drugs mag gebruiken.

De advocaat van de Damster vindt dat het letsel niet zo ernstig was en de man dus vrijgesproken moet worden voor poging tot doodslag. Tevens vroeg deze de rechtbank om de man te veroordelen tot een celstraf die gelijk is aan het voorarrest en daarnaast een werkstraf.

De uitspraak volgt over twee weken.Back to top button