7.3 C
Delfzijl
15 mei 2021 04:55

Vernieuwde speelplek en voetbalkooi in Loppersum worden officieel geopend

Loppersum – De stichting Loppersum Speel! heeft het afgelopen jaar keihard gewerkt om veel geld binnen te halen om de speelplekken in het dorp Loppersum te upgraden en zelfs nieuwe plekken te creëren en dat is ze gelukt. Middels giften van de Eenkema Stichting, Jantje Beton, Wierden en Borgen, Schreuder hulpmiddelen en wederom met mmv de gemeente Loppersum is het nu zover.

Woensdagmiddag 3 juni om 14.00 uur zal mevr. Wassing, bewoonster van ouderenzorgwoning Assieshof de geheel vernieuwde speelplek Assieshof openen.

Deze speeltuin was een oude in verval geraakte speelplek, die niet meer uitnodigde om te spelen. Omdat er vroeger op dit grond tuinbouw was, heeft de Loppersum Speel! gekozen voor een “ houten” variant speelobjecten. Deze uit stevige Robinia hout vervaardigde attributen zijn uitdagend voor de kinderen. Een klim- en klauterbos, een lianenklim, een kabelbaan, bandenkruip en hindernisbaan, maar ook de traditionele schommel en glijbaan zijn er te vinden. En last but not least een waterpomp, met watergoten welke uitmonden op een zgn. kliedertafel. Als dat niet fijn spelen is.

Ook aan de minder valide kinderen is gedacht, voor hen is een op rolstoelhoogte zandbak neergezet, welke te midden van de andere speeltoestellen staat. Zo kunnen de kinderen samen spelen.

Voor de kinderen is er die middag ranja uit de ranjakoe en popcorn. Ook is er een wedstrijd uitgeschreven; de kinderen mogen een mooi antihondenpoep bord ontwerpen. Er zullen een aantal tekeningen worden uitgezocht. Daar zullen bordjes van gemaakt worden die we op alle speelplekken willen plaatsen.

Voetbalkooi
En dat is nog niet alles; de kinderen uit het dorp hadden nog een allergrootste wens namelijk een voetbalkooi. En ook daar is de stichting in samenwerking met de voetbalclub SC Loppersum en speelweek Bonkhorn in geslaagd. Gedrieën zijn ze in het project Klaas Jan Huntelaarfoundation gestapt, helaas heeft dat geen geld opgebracht, maar met alle acties zo in de picture geraakt, dat het hele dorp inmiddels achter de stichting stond om toch maar die voetbalkooi naar Loppersum te halen.  Middels giften van de NAM, Loket Leefbaarheid, Loppersum Speel en de Eenkema Stichting en m.m.v. de gemeente Loppersum is de voetbalkooi een feit.

De voetbalkooi wordt aansluitend aan de opening van speelplek woensdagmiddag 3 juni om 15.30 uur officieel geopend. Metha en Gretha zullen nog 1x hun kunsten vertonen en de kooi openen. Er zal een opblaasbare penaltyschijf in de kooi staan, waar een ware penalty competitie los kan barsten.

FC Groningen
Daarnaast is FC Groningen aanwezig met de officiële KNVB Beker. Een professionele fotograaf zal de fans op de foto zetten, welke tegen betaling, direct mee genomen kan worden naar huis. Ook is er voor alle kinderen een suikerspin en zal ook hier de ranja niet ontbreken.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten