Vader en zoon Zwitsers kampioen taekwon-do

Davos – Sjoerd van der Veen en vader Juan Knoppel van Taekwondo Academie Jan Ekema zijn zaterdag in Davos Zwitsers kampioen geworden tijdens de open titelstrijd in Davos.

Sjoerd had zich op drie onderdelen ingeschreven en behaalde op het eerste onderdeel, de stijl patronen, een 3de plaats. Voor een eerste plaats was 29,1 nodig en hij kwam hiervoor slechts 0,3 punt te kort.

Bij het punt stop vechten, waarbij na een score de partij even wordt stil gelegd om de score te beoordelen, moest Sjoerd in de finale zijn meerdere erkennen aan Zwitser Bane Petrovic. Bij het ontinuous sparren, waarbij de winnaar na 2 minuten continu vechten wordt bepaald, was Sjoerd opper machtig. De halve finale tegen Alper Ickin wist hij overtuigend met een 4-0 scheidsrechter beslissing te winnen. In de finale tegen Jonas Nehmet uit Zwitserland scoorde Sjoerd twee keer met een neerwaartse trap wat hem al snel op een 6-0 voorsprong bracht. De voorsprong bouwde hij met snelle counter stoten verder uit zodat na een 3de en 2de plaats nu ook een 1ste plaats was behaald.

Vader Juan Knoppel was, hoe kan het anders ook, net als zijn zoon ook in goede vorm. Hij streed bij het punt stop vechten in de finale tegen de veel grotere en daardoor lastige tegenstander Andrea Di Paola. Zijn tegenstander probeerde Juan te overbluffen met harde ronde trappen, maar Juan gaf geen kans om geraakt te worden. Snel ontwijken om vervolgens in te komen met een back-fist was het antwoord op het fysiek geweld van zijn tegenstander die zich geen raad wist met deze tactiek. Juan won de finale zodat ook hij zich net als zijn zoon Zwitser kampioen mag noemen een resultaat waar coach Jan Ekema zeer tevreden mee was.Back to top button