fbpx
woensdag 01 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Tweede editie van Dag van het Schildmeer op 23 juni

Steendam – De ondernemers en organisaties rondom het Schildmeer en ’t Roegwold slaan wederom de handen ineen en organiseren op 23 juni voor de tweede keer de Dag van het Schildmeer.

Een van de deelnemende organisaties is Staatsbosbeheer. Boswachter Annet de Jong: “Ondanks de aardbevingen wonen we graag in ons mooie gebied. Toch vind ik het soms moeilijk om te horen dat juist onze eigen inwoners de parels van de provincie niet goed genoeg weten te vinden. Dat willen we als organisatie en ondernemers graag veranderen.”

Deze tweede editie van de Dag van het Schildmeer staat in het teken van recreëren, ontspannen en spelen in een van de mooiste gebieden van Nederland. “Het is belangrijk dat mensen het Schildmeer en ‘t Roegwold gaan beleven. Het is een verrassend, bijna buitenlands aandoend gebied waarin je tot jezelf kan komen, alleen of met je gezin,” aldus Boswachter Annet.

Om het Schildmeer en ’t Roegwold optimaal te beleven zijn en allerhande sportieve, gezellige en culturele activiteiten zoals suppen, golfen, theaterworkshops, muziekoptredens, varen op het meer en sportieve bootcamps en surfclinics op het strand en op het water. Ook voor kinderen wordt dit een heerlijke dag. Ze bakken pannenkoeken boven kampvuren, varen met bootjes over het meer, spelen en springen op het strand en maken zo kennis met de natuur.

Naast genieten van de gezellige terrasjes met een hapje en drankje kunnen bezoekers met Boswachter Annet mee de natuur in. “Ik laat hen de mooiste en meest bijzondere plekken zien van dit gebied zodat ze er net als ik verliefd op worden.” Aanmelden is niet nodig, maar wel prettig.

Fotowedstrijd tijdens de Dag van het Schildmeer
Op 23 juni nodigen we alle fotografen uit om de mooiste plek van of rondom het Schildmeer in beeld te brengen. Een deskundige jury, bestaande uit onder meer natuur & cultuurfotograaf Wilco van der Laan, beoordeelt welke fotograaf wint.

Als je mensen van dichtbij fotografeert, vraag dan voor de zekerheid toestemming in verband met hun privacy. De uitslag wordt tezamen met de winnende foto gepubliceerd in ’t Bokkeblad en de Eemslander en de winnaar krijgt zijn foto op een taart.

Meedoen is eenvoudig
Stuur je foto voor 1 juli aanstaande per mail naar fotowedstrijdschildmeer@hotmail.com o.v.v. Schildmeer en plaats je foto’s op Instagram met de hashtag #schildmeer. De foto’s die meedingen willen we vaker gebruiken in folders en op social media. Zo zie je je eigen werk weer terug!

De Dag van het Schildmeer is op zondag 23 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn diverse parkeerterreinen en de entree is gratis. Voor route, parkeren en meer informatie raadpleeg je ontdekmiddengroningen.nl/schildmeer.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer