fbpx
9.6 C
Delfzijl
26 oktober 2020 05:57

Tweede druk oorlogsboek Loppersum

Loppersum – De tweede druk van Opgroeien in de oorlog is beschikbaar. De bundel herinneringen in verhaalvorm van jonge ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog in Loppersum bleek zo populair, dat de eerste druk binnen drie weken uitverkocht was.

Els Zwerver, schrijver van het boek en voorzitter van de Historische Vereniging Loppersum, is erg blij met de lovende ontvangst van het boek. ‘Ik krijg kaartjes, mailtjes en mensen spreken me op straat aan. Veel ouderen herkennen de beschreven situaties. Jongeren en mensen van mijn eigen leeftijd zijn soms juist verrast over wat er in hun eigen dorp is gebeurd in de oorlog.’

Opgroeien in de oorlog bevat een kleine twintig waargebeurde verhalen die zich afspelen in de periode 1940-1945 in Loppersum. De verhalen zijn tot in detail gebaseerd op de herinneringen van de geïnterviewde Lopsters. Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar, maar ook geschikt voor volwassenen. Elk hoofdstuk is voorzien van thematische achtergrondinformatie en persoonlijke foto’s.

Opgroeien in de oorlog telt 174 pagina’s en kost 12,50. Het boek is verkrijgbaar bij The Read Shop in Loppersum of te bestellen via de website: www.hvloppersum.nl.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,224VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten