12 C
Delfzijl
14 mei 2021 16:24

Twee gloednieuwe Palfinger kniktelescoopkranen voor Wagenborg Nedlift

Delfzijl – Afgelopen vrijdag was een feestelijk moment voor Wagenborg Nedlift en palfinger nederland. De sleutels van de eerste twee gloednieuwe kniktelescoopkranen werden overhandigd aan chauffeurs, machinisten Roelof en Hans. Later volgt nog een nummer drie. Het gaat om het type palfinger pk 92002-sh.

De kranen zijn gemonteerd op Scania R500 8×2*6 trekkers. Een speciaal type combinatievoertuig, waarmee zelfs werkzaamheden op extreem krappe en lastig bereikbare locaties uitgevoerd kunnen worden dankzij de zeer beperkte afmetingen.

Rijk uitgeruste machines
De kranen hebben een hydraulisch bereik van 18 meter, wat met een uitschuifbare fly-jib wordt verlengd naar maar liefst 30,4 meter. Dankzij het P-Fold systeem zijn de kranen snel en eenvoudig in en uit te vouwen. Verder zijn de kranen voorzien van een 3.5 tons hydraulische hijslier. Daarnaast beschikken de kranen over een SRC systeem, waarmee de last altijd exact gelijk blijft onder de kopschijf tijdens hijswerkzaamheden. Doordat de machines beschikken over een extra steunpoot, wordt een 100% lastvluchttabel gerealiseerd in het totale werkgebied van 360°.

Geleverd met tweepersoons werkbak
De machines zijn geleverd met een tweepersoons hoogwerkerbak, uiteraard voorzien van alle benodigde beveiligingen en noodbediening. Deze is geheel volgens EN280 gekeurd. Aangezien de overheid het ‘Arbobesluit 7.23D werkbakken’ met ingang van 1 juli 2020 behoorlijk heeft aangepast, zijn de nieuwe kniktelescoopkranen van Wagenborg Nedlift een prachtige uitkomst waar het gaat om het uitvoeren van werkzaamheden met een kniktelescoophoogwerker.

Elektrisch in te zetten
Een ander groot voordeel van dit nieuwe type kniktelescoopkraan is het feit dat deze kranen zowel in hijs- als in hoogwerker functie volledig elektrisch in te zetten zijn. De kranen zijn voorzien van een (demontabele) elektro-hydraulische powerpack, gevoed via krachtstroom.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten