Trias XC komt te laat op gang tegen Lycurgus

Appingedam – Net als vorig weekend stond er voor de jeugd XC weer een thuiswedstrijd in Eelwerd op het programma. Tegenstander was deze keer Lycurgus 4. Dit team stond 1 plaats lager op de ranglijst dan Trias dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. De tribune in Eelwerd was weer gevuld met enthousiaste ouders en supporters dus ook hier zal het zeker niet aan liggen.

De 1e set kwam Trias moeizaam op gang het spel was wat onnauwkeurig waardoor de tegenstander de ballen makkelijk kon verdedigen en weer inbrengen in het veld van Trias. Uiteindelijk werd de set met 16-25 verloren. De 2e set ging meer gelijk op. Na een kleine tussensprint wist Lycurgus toch een kleine voorsprong te pakken op 19-24 hadden ze 5 setpunten. Door sterk serveren wist Trias nog tot 23-24 terug te komen. Helaas ging de volgende service volgens de scheidsrechter net uit waardoor de set alsnog werd verloren. In de 3e set werd de stijgende lijn voorgezet. Door fanatiek verdedigen en enkele aanvallen kon de bal moeilijker bij Lycurgus worden ingebracht en werd het scoren makkelijker. De set werd met 25-21 gewonnen, de wedstrijd echter met 2-1 verloren.

Volgende week speelt jeugd XC in sporthal de Brug te Groningen. Tegenstander is dan Oranje Nassau.