6.7 C
Delfzijl
1 maart 2021 14:55

TRIAS mannen met gehavende ploeg naar 4-0 overwinning tegen Donitas

Groningen – Op een wel heel ongewoon vroeg tijdstip (12.00 uur) moesten de mannen van TRIAS zaterdagmiddag aantreden tegen Donitas 3. Zij deden dat met een sterk gehavende ploeg. Desondanks wisten de mannen met slechts zes spelers een dik verdiende overwinning te halen en vijf punten aan hun totaal toe te voegen.

Vooraf was erg tegen deze wedstrijd opgezien, omdat een groot deel van de selectie niet beschikbaar zou zijn vanwege uiteenlopende blessures. Er was zelfs geprobeerd om de wedstrijd te verplaatsen, maar daar wilden de Bond en Donitas niet aan meewerken. Niet spelen van de wedstrijd was echter ook geen optie, want dat zou betekenen dat de ploeg vijf punten in mindering zou krijgen plus een aanzienlijke boete. Uiteindelijk moest coach Henk Beuker het doen met vijf en een halve man omdat André Swiersema wel speelde maar nog niet hersteld is van zijn kniekwetsuur en moest Beuker dus flink sleutelen aan de opstelling om toch nog een enig sinds evenwichtig team samen te stellen. Marcel de Jong kwam op de diagonaal positie te spelen en daardoor kwam mid-aanvaller Marnix de Rooij op de passer-loper positie te spelen. De basis werd verder gevormd door Ernst Dijkstra, Winston Dipoikromo en Jeroen Smit.

In alle vier de sets had TRIAS voortdurend controle over wat er gebeurde. Er werd goed geserveerd en blokkerend kon naar hartenlust zaken worden gedaan. In set één ging het tot 17-17 gelijk op. Daarna werd snel een voordelige marge van vier punten opgebouwd. Bij de gasten werden er wat foutjes gemaakt waardoor de set uiteindelijk vrij eenvoudig binnen gehaald kon worden met 25-20.

In de tweede set was het opvallend dat Swiersema en De Rooij zich ook nadrukkelijk met het blokkeren gingen bemoeien. Dat leverde regelmatig punten op. Aanvallend kwamen beide passer-lopers af en toe ongenadig hard door daarbij regelmatig goed vrij gespeeld door de dreiging van de middenaanvallers en het spelverdelen van Dijkstra. In korte tijd werd deze set dan ook gewonnen met 25-11.

De derde set liet een heel ander beeld zien. Aanvankelijk liep TRIAS uit naar een forse voorsprong van 15-4. Toen  haperde de machine echter even. Vooral de afstemming in de passing liet enige tijd te wensen over. Hierbij werd duidelijk dat er in een fantasie opstelling werd gespeeld wat de nodige misverstanden opleverde. Beuker sprak daarover later: “We hebben daarover duidelijke afspraken gemaakt, maar degene die de passopstelling moet neerzetten (Marcel de Jong) stond door alle wisselingen op dat moment aan het net en het duurde te lang totdat het achterin opgelost werd. Uiteindelijk heb ik zelf aangegeven wat er moest gebeuren.” Het zorgde er echter wel voor dat de wedstrijd leek te gaan kantelen. De Groninger studenten roken hun kans en gingen va-banque spelen. Er ontspon zich zo een zeer rommelige wedstrijd  met veel fouten over een weer. Gelukkig hielden de TRIAS mannen de koppen goed bij elkaar en kon uiteindelijk op twee prima services van Marnix de Rooij de set alsnog winnend worden afgesloten 30-28 en zo een 3-0 voorsprong in sets worden genomen.

Dit was al meer dan waarop gehoopt was gezien de omstandigheden. Echter nu wilden de mannen van TRIAS ook de volle buit. De Studenten van Donitas waren blijkbaar de teleurstelling van de verloren gegane derde set nog niet te boven want in een mum van tijd had Ernst Dijkstra met zijn service de stand al op 9-0 gezet. Vanaf dat moment ging de strijd weliswaar gelijk op maar de voorsprong kon met gemak worden vastgehouden en de vierde set ging daardoor op eenvoudige wijze naar de combinatieploeg uit Delfzijl en Appingedam en konden vijf punten worden bijgeschreven.

Aanstaande zaterdag zal er opnieuw moeten worden gepuzzeld om een team bij elkaar te krijgen. “We zullen pas zaterdag zien wie er inzetbaar zijn” zegt Beuker. “Maar hoe de samenstelling ook zal zijn, we zullen er alles aan doen om in de regionale topper tegen VIOS uit Slochteren het uiterste te geven. Daarna zijn we vier weken vrij en hoop ik dat een aantal blessuregevallen kunnen herstellen.  De competitie is namelijk nog lang niet gelopen, want afgelopen weekeinde waren er toch wel wat verrassende uitslagen”.  De streekderby zal Zaterdag a.s. 20.00 uur in sporthal De Brede School Noord in Delfzijl worden gespeeld.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten